Mecliste 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' Çıkışı : Tarihte Bir İlke İmza Attınız

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan , TBMM Genel Kurulu'nda 2017 Yılı Kamu Denetçiliği Kurumu Raporu Hakkında Karma Komisyon Raporu üzerine söz aldı. İYİ Parti'nin Emeklilikte Yaşa Takılanlar Önergesi'nin AK Parti ve MHP tarafından reddedilmesini hatırlatan Türkkan, 'Meclis tarihinde neredeyse bir ilki yaşattınız' dedi.

Mecliste 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' Çıkışı : Tarihte Bir İlke İmza Attınız

Burada Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda geçtiğimiz hafta yaşanılanları hatırlatan Türkkan, "Emeklilikte yaşa takılan milyonlarca vatandaşımız için çalışalım dedik, emeklilikte yaşa takılanları gündeme getirdik, neredeyse Meclis tarihinde bir ilke imza attınız, milyonlarca vatandaşımıza iki saat içinde olmadık duygular yaşattınız, heveslerini de kursaklarında bıraktınız." dedi.

FETÖ'nün Siyasi Ayağı

Türkkan, İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un gündeme getirdiği 'FETÖ'nün Siyasi ayağının araştırılması' teklifinin AK Parti ve MHP'li milletvekilleri tarafından reddedilmesiyle ilgili de konuştu. Türkkan, "Şimdi soruyorum sizlere, hangisi mağduriyetleri siyasete alet etmek; bir sorunu çözüme kavuşturmak adına gündeme taşımak mı yoksa sırf muhalefet partisinden geldi diye içeriğe, konuya bakmaksınız tekliflere, önergelere kulak tıkamak, reddetmek mi? Neredeyse 2019 yılına gireceğiz, yüz yıl önce başımıza gelen bir olay tekerrür etti, 2 askerimiz donarak şehit oldu. Bu gibi olaylar yeniden yaşanmasın diye, ihmallerin önüne geçelim diye, gelin, bu konuyu araştıralım dedik, "Yok efendim, olmaz." dediniz. Fındık tüccarımız kan ağlıyor, gelin, bu işe çözüm bulalım diye teklif ettik, arkadaşlarımız teklif ettiler, Gerekirse biz öneririz. dediniz ama hâlâ sizin bu konuyla ilgili teklifinizi Meclis bekliyor. İktidara muhalif herkesi FETÖ'cü ilan ettiniz, her muhalif kelama FETÖ sopası gösterdiniz, iki kez, buyurun,FETÖ'nün siyasi ayağını araştıralım dedik, Olmaz, araştırmayız dediniz' dedi.