Market Ürünlerine Gelen Zamlarla İlgili Açıklama

Döviz artışı nedeniyle fırsatçılık yapanlara ilişkin son dakika açıklaması geldi. DÜRSİAD Başkanı Mustafa Çınar 'ın yaptığı açıklama haberimizde.

Market Ürünlerine Gelen Zamlarla İlgili Açıklama

DERSİAD'dan döviz kurları nedeniyle yaşanan fiyat artışları ile ilgili açıklama geldi.

Dünya Erdemli Sanayici ve İş Adamları Derneği Genel Başkanı Mustafa Çınar, döviz kurunun aşırı derecede yükselmesi sonucu bazı fırsatçıların ürünlere zam yaptığını ve bu şekilde fırsatçılık yaptığını söyleyerek, “Şer odaklarının yeni oyunu olan kur artışı ile karşı karşıyayız. Bu ekonomik savaşın içinde yapmamız gereken devletimizin her zaman olduğu gibi yanında olmak. Millet olarak bu odaklara gereken cevabı vermemiz için birbirimize kenetlenmemiz gerekiyor. Ancak bazı fırsatçılar maliyet üzerinde zam, gramaj düşürme ve stokçuluk gibi aldatmacalarla vatandaşı zor duruma düşürerek, dış mihrakların ekmeğine yağ sürüyor” ifadelerini kullandı.

Son aylarda ciddi şekilde yükselen döviz kurları nedeniyle bir çok markette birçok ürüne ciddi şekilde zam geldi. Ürünlere zam yapan market sahipleri, bnirçok ürünü de stokladı. Özellikle kuruyemiş, deterjan, çikolata gibi birçok üründe fiyatların aynı şekilde tutulup gramajların düşürüldüğünü söyleyen Çınar, etlerin de stoklandığını söyledi.

Fırsatçılığın İslam Kültüründe herhangi bir yeri olmadığını söyleyerek açıklamasını sürdüren DÜRSİAD Başkanı Çınar, “ Ülkemiz içten ve dıştan aldığı tehditler ile kötü günler yaşıyor. Kur artışlarını bahane ederek ticaret etiğine aykırı hareketler, karanlık odakların oyununa geldiğimizi gösterir. Yapılan yolsuzluklara karşı devletimiz en ağır cezalar ile önlem almalı ki, halkımız bu girişimlerden zarar görmesin. DERSİAD olarak iş dünyasına dış güçlerin piyonu olmamaya davet ediyoruz. Ticarette yapılan her türlü usulsüzlükleri kınıyor, haksız zam yapan iş adamlarını helal ticaret yapmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kamubulteni.com | Ankara