Mansur Yavaş'tan Asgari Ücret Açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş 'tan son dakika asgari ücret ve belediye şirketleri açıklaması geldi

Mansur Yavaş'tan Asgari Ücret Açıklaması

Mansur Yavaş 'tan asgari ücret açıklaması.

TBMM 'de basın mensupları ile sohbet eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, işçilerin maaşlarının 2 bin 200 olması ile ilgili soruyu yanıtladı. 

BBC Türkçe 'den Ayşe Sayın aktardığı habere göre Mansur Yavaş, "Başkanlığım boyunca, siyasi parti liderlerlerine cevap vermeme, polemiğe girmeme anlayışıyla hareket edeceğim" dedi.

HİTİT GÜNEŞİ

Ankara 'nın simgesi gibi olan ve Melih Gökçek döneminde kaldırılan Hitit Güneşi 'nin yeniden kullanılıp kullanılmayacağı meselesine değinen  Yavaş, Belediye Meclisi'nde çoğunlukları olmadığını hatırlatarak, "Aslında ben bunu Ankaralılara sormayı düşünüyordum. Ama Belediye Meclisi'nde çoğunluğumuz yok" dedi.

Yavaş, yine de bazı yerlerde hem Hitit Güneşi'nin, hem de Gökçek döneminde belirlenen "Ankara kedisi" simgesinin birlikte kullanılabileceğini ifade etti.

ASGARİ ÜCRET UYGULAMASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin belediye başkanlarına 10 temel ilke gönderdi ve gönderdiği "10 temel ilke" içinde asgari ücretin 2 bin 200 lira olarak uygulanmasını talep etmişti.

Bu konudaki soru üzerine Yavaş, uygulamayı başlattığını belirtirken, "Sadece Seymen Su adlı belediye şirketimiz var, oradaki 10-12 dolayında arkadaşımıza verilememişti, onlara da en kısa sürede uygulanacak" dedi.

Belediye şirketleri üzerinde incelemelerin devam ettiğini söyleyen Mansur  Yavaş, yasayla kurulan Elektrik Gaz ve Otobüs İdaresi (EGO), Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ve ANFA dışındaki şirketleri tasfiye etmeyi planladığını söyledi.

Yavaş bunun gerekçesini de "Hizmetlerin belediye tarafından yapılmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum. Çünkü oradaki işlere bakıldığında evliyayı bile yoldan çıkarır" sözleriyle açıkladı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA