Makam Aracının Rutin Bakımı 185 Bin TL İddialarına Açıklama

Tarım Bakanlığı Bakan Yardımcısının makam aracının rutin masrafının 185 bin TL olduğu iddia edilmişti. Bu iddialar üzerine bir açıklama yapıldı.

Makam Aracının Rutin Bakımı 185 Bin TL İddialarına Açıklama

Fakıbaba döneminde gereksiz tutulan özel uçak ve makam araçları ile gündeme gelen Tarım Bakanlığı, bu sefer de bakım masrafı haberleri ile gündeme geldi.

Bir gazetede bugün yayımlanan haberde Bakan Yardımcısının makam aracının rutin bakım faturasının 185 bin TL civarında olduğu ve bu masrafın rutin şekilde yapılan kontrollerde verildiği iddia edildi.

Bu iddia üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı bir mesaj yayımladı. Yayımlanan mesajda, bir haber sitesinde bu başlıkla yayımlanan habere ilişkin açıklama yapılmanın gerekli olduğuna yer verildi. Yapılan açıklamada, "Söz konusu haberde, 'Tarım ve Orman Bakanlığı'nda bakan yardımcısına tahsis edilen zırhlı mercedesin bakıma gittiği ve bakım maliyetinin 185 bin 973 lira olduğu' iddia edilmektedir." denildi ve söz konusu aracın bakanın makam aracı olduğu, bakan yardımcısının aracı olmadığı belirtildi. Açıklamada , trafik kazası sonucu masrafları için ihaleye çıkıldığı ve ihaleye tek firmanın katılmadığı belirtildi.

Açıklamanın devamında ise ihaleye 3 firmanın katıldığı ve 169 bin TL veren firmaya ihalenin verildiği belirtildi. Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

"Olay bundan ibaret iken; 'bakan makamına ait olan hizmet aracı' haberlerde sanki 'bakan yardımcısına hizmet ediyormuş' gibi gösterilmektedir. Yine haberde doğru olmayan ve iddia şeklinde yer verilen söz konusu rakam, makam aracının rutin bakım masrafı değil, kaza sonrası onarım ve parça değişimini kapsamaktadır. Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak'ın özellikle kamudaki araçlar konusunda uygulayacağı tasarruf tedbirlerine atıfta bulunarak, maksatlı bir şekilde kaleme alınan bu haber söz konusu sitenin niyetini açıkça ortaya koymaktadır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Bakanlığımızın bütün birimlerinde kullanılan araç-gereç ve ekipmanlar da kamu yararı hususu ziyadesiyle gözetilmekte, tasarruf konusunda da gerekli tüm tedbirler alınmakta ve uygulanmaktadır."

Kamubulteni.com | Ankara