Mahmut Tanal'dan KYK Borcu Çıkışı: Bunlar Zenginleri Kolluyor

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, KYK Kredi borçlarına yönelik sosyal medya hesabından çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Mahmut Tanal'dan KYK Borcu Çıkışı: Bunlar Zenginleri Kolluyor

Mahmut Tanal'dan KYK Borcu Çıkışı: Bunlar Zenginleri Kolluyor

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, KYK Kredi borçlarına yönelik sosyal medya hesabından çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

İktidara yakın firmaların kurtarılması için milyonlarca lira ödeme yapıldığını, KYK borcundan dolayı ise 10 binlerce üniversite mezunu gence haciz işlemi uygulandığını söyleyen Tanal, AK Parti hükümetinin zenginleri kolladığını belirterek, "Devlet fakir fukaraya hizmet eder, gençlerinin geleceğine ipotek koymaz." dedi. Av. Mahmut Tanal, Hamidiye Su konusundaki tartışmaları da hatırlatarak, "Madem devlet öğrencilerin harçlıklarına göz dikecek kadar zor durumda, o zaman neden kamu kurumları yerli ve milli #HamidiyeSu’yu almak istemiyor, devletin kasasına para girmesini engelliyor?" ifadelerini kullandı. CHP'li Tanal'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelerin yer aldığı görüldü : 

KYK borcundan dolayı 10 binlerce üniversite mezununa haciz işlemi uygulanıyor. 

Diğer yandan iktidara yakın firmaları kurtarmak için milyonlarca lira ödeme yapılıyor. 

Devlet fakir fukaraya hizmet eder, gençlerinin geleceğine ipotek koymaz. 

Bunlar ise zengini kolluyor.

Madem devlet öğrencilerin harçlıklarına göz dikecek kadar zor durumda, o zaman neden kamu kurumları yerli ve milli #HamidiyeSu’yu almak istemiyor, devletin kasasına para girmesini engelliyor?

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal , TBMM Genel Kurulu'nda KYK Borçlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yükseköğrenim gören gençlere devletin KYK aracılığı ile kredi kullandırdığını hatırlatan Topal, mezuniyetin ardından iş bulamayan gençlerin  bu KYK Kredi borçlarını ödemekte zorlandığını, yapılacak düzenlemelerle sosyal devletin gereğinin yerine getirilmesi gerektiğini söyledi. KYK Borcunu ödeyemeyecek durumda olanların borçlarıyla ilgili İşsizlik fonunun devreye girebileceğini belirtek Topal, hükümet ve TBMM'nin konunun üzerinde durması talebinde bulundu.

Hatay Milletvekili Topal, "Bilindiği üzere Yükseköğrenim gençliğine devlet, KYK aracılığı ile kredi kullandırmaktadır. Öğrenim süresi boyunca kredi alan öğrenciler daha sonra iş bulamadıkları için bu kredileri ödeyemiyorlar. Krediyi ödeyemeyen gençler ciddi anlamda faiz yüküyle karşı karşıya kalmaktadır. Sosyal devletin iş bulmakla yükümlü olduğu gerçeğini de dikkate alarak bu gençlerimizin öğrenim kredisi borçları yeniden yapılandırılmalı ve mevcut ekonomik koşullar dikkate alınarak halen iş bulamayan ekonomik durumu kötü olan öğrencilerin borçları işsizlik fonundan ödenmelidir.  Bu konuda düzenleme yapmak üzere hükümet ve TBMM'yi göreve davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA