Mahkumlara Af-EYT-Taşeron-Ek Gösterge-Emekliler Yine TBMM Gündeminde

Salı günü tartışmalı geçen TBMM Genel Kurulu sonrası bugün de mahkumlara af, EYT, ek gösterge, taşeron ve emekli açıklaması geldi. İşte açıklama detayları.

Mahkumlara Af-EYT-Taşeron-Ek Gösterge-Emekliler Yine TBMM Gündeminde

Son dakika haberi: TBMM 'de taşeron-EYT-ek gösterge ve af hakkında önemli açıklamalar.

Geçtiğimiz Salı günü TBMM Genel Kurulu gergin geçti. CHP Milletvekili ve Grup Başkanı Özgür Özel, Genel Kurul 'da söz aldı ve af ile ek gösterge konusunda MHP ile AK Parti 'ye sert sözlerle yüklendi. 

TBMM 'nin tatile girmemesi gerektiğini ifade eden Özgür Özel 'in sözleri büyük yankı uyandırdı ve af-ek gösterge bekleyenlerin takdirini topladı. 

BUGÜN DE AÇIKLAMA GELDİ 

Geçtiğimiz gün gelen açıklama sonrası bir açıklama daha geldi. CHP Milletvekili Ahmet Kaya, Genel Kurul 'da söz aldı ve emeklilikte yaşa takılanlar, taşeron, 3600 ek gösterge ve mahkumklara af meselelerini değerlendirdi. Hükümete çağrıda bulunan Kaya şu ifadeleri kullandı:

"Meclisimiz yakın bir gelecekte tatile girecek. Oysa, milletimiz kendilerine verilen sözlerin ivedilikle tutulmasını bekliyor. Sözde 3600 ek gösterge seçimden önce çıkacaktı. Öğretmenlerimiz, polislerimiz, imamlarımız, hemşirelerimiz umutla 3600’ün çıkmasını bekliyor.

Sayın Cumhurbaşkanı af teklifiyle ilgili “Seçimlerden sonra Meclis açıldığında görüşülecek.” demişti. Seçim çoktan bitti. Cezaevindeki insanlar ve aileleri, yakınları umutla bu konunun görüşülmesini bekliyor.

Emeklilikte yaşa takılanlar, atama bekleyen öğretmenler, mühendisler, sağlıkçılar, kadro bekleyen taşeron işçileri, intibak yasasının çıkmasını bekleyen emekliler, borçlarına yapılandırma bekleyen çiftçilerimiz ve esnaflarımız, sorunlar sıra sıra, hepsi çözüm bekliyor.

İktidar temsilcilerine çağrıda bulunuyoruz, verdiğiniz sözleri lütfen tutun diyoruz. Milletimizin öncelikli sorunlarını ötelemekten vazgeçin."

AF-EYT-EK GÖSTERGE-TAŞERON VE TÜM HABERLERDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYHGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN