Mahkumlara Af, 3600 Ek Gösterge ve Yeni Askerlik Sistemi İçin Süreç Başlıyor-EYT Gündemde Yok

TBMM Genel Kurulu 'nun toplanması için geri sayım sona eriyor. Mahkumlara af, ek gösterge ve yeni askerlik sistemi için de kritik süreç başlıyor. EYT ise gündemde yok. İşte gündemdeki konular ve diğer detaylar.

Mahkumlara Af, 3600 Ek Gösterge ve Yeni Askerlik Sistemi İçin Süreç Başlıyor-EYT Gündemde Yok

TBMM seçim öncesi göreve başlıyor.

TBMM , geçtiğimiz haftalarda yeni başkanını seçmişti. Düzenlenen son genel kurulda başkanlık seçimi tamamlandı ve Mustafa Şentop, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı oldu. Başkanlık seçiminin ardından TBMM  Genel Kurulu bugün toplanacak.

KOMİSYONLARDAN GELEN KONULAR GÖRÜŞÜLECEK

TBMM Başkanı Şentop, yapılan son genel kurul görüşmesinin sonunda şu açıklamaları yaptı:

"Sayın milletvekilleri, gündemimizdeki konular tamamlanmıştır.

Alınan karar gereğince, denetim konuları ve kanun teklifleriyle komisyonlardan gelen diğer işleri sırasıyla görüşmek için, 27 Mart 2019 Çarşamba günü saat 14.00’te toplanmak üzere birleşimi kapatıyorum."

AF MESELESİ

TBMM, uzun süredir beklenen af meselesini seçimden sonra görüşecek. Komisyonda son şekli verilecek olan ceza indirimi tasarısı , seçimlerden sonra meclise gelecek ve Genel Kurulda görüşülecek.

EYT GÜNDEMDE YOK

Önceki gün canlı yayında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT meselesine değindi. Erdoğan yaşa takılanlar hakkında şu ifadeleri kullandı:

"EYT 'de Demirel bir yanlışın içine düştü. "Bu erken emeklilik olayını kimler tahrik ediyor, muhalefet. Eğer biz vatanseversek, milletimizi seversek niçin erken emeklilik diyoruz?"

Bu açıklama sonrası AK Parti ile MHP'nin yaşa takılanlar hakkındaki tavrının değişmediğini görüyoruz.

3600 EK GÖSTERGE

Erdoğan , önceki gün yaptığı açıklamada, 3600 Ek Gösterge kapsamına girebilecek hangi kesim varsa alınacağını ve yararlandırılacağını söyledi. Ek gösterge meselesi de seçimden sonra Meclise gelecek.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ

Yeni askerlik sistemi de Meclise seçimden sonra gelecek. 27 Mart günü toplanacak mecliste sırayla bu konular görüşülecek. Komisyonlarda bu tasarıların görüşülmesine devam ediliyor. 

MECLİS GENEL KURULU TOPLANINCA TARİH NETLEŞECEK

Genel Kurulun 27 Mart günü toplanmasının ardından bu tasarılar için tarihin netleşmesi bekleniyor. Bu gündemler için tarihlerin seçimden sonra netleşmesi bekleniyor.i

SÜREÇTEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN >>>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN