KYK Kredi/Burs Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? İşte O Tarih

2019-2020 Eğitim öğretim yılı KYK burs ve kredi başvuruları başladı. Burs başvurusunu yapan adaylar ise sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. Peki KYK burs/kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte beklenen tarih.

KYK Kredi/Burs Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? İşte O Tarih

KYK burs/kredi sonuçları ne zaman açıklanacak?

2020 KYK kredi başvurusu önceki gece başladı. Yükseköğrenim Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapılan son dakika açıklamasında başvuru yapmak isteyen adayların 21 Ekim 2019 gününe kadar burs ve kredi başvurusunu yapması gerekmektedir.

YOĞUNLUK OLDU

KYK burs başvurusunun başlamasının ardından binlerce öğrenci burs başvurusu yapmak için sisteme akın etti. E Devlet kapısı üzerinden yapılan burs başvurusu için şimdiye kadar on binlerce aday müracaatını yaptı. 

ÖĞRENİM BİLGİLERİNİZİ KONTROL EDİN

KYK tarafından yapılan açıklamada burs başvurusu yapacak kişilerin öğrenim bilgilerini doğru ve eksiksiz şekilde doldurması istendi. Söz konusu uyarı şu şekilde;

"Burs/kredi başvuruları e-Devlet’te yer alan YÖKSİS öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin öğrenim bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması gerekiyor. 

Öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamaması için öncelikle e-Devlet’e girerek okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek durumlarını YÖKSİS üzerinden güncelletmeleri gerekiyor. Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle burs/kredi başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak."

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK burs başvurusu yapan adaylar , başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. Sonuçlar ile ilgili KYK net bir tarih vermedi. Geçtiğimiz yıl da KYK burs başvuruları 21 Ekim 'de sona ermişti. 21 Ekim 'de biten burs başvurusunun sonuçları 13 Kasım 2018 günü açıklanmıştı.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine bu yıl da sonuçların Kasım ayının ikinci haftasında açıklaması bekleniyor.,

KYK BURS SONUÇLARI AÇIKLANDIĞI ANCA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN