KYK Kredi Borcu Olanlar Dikkat

KYK borçları olan ve işsiz olan gençlerle ilgili son dakika açıklaması geldi. İYİ Partili Vekil İsmail Koncuk, Bakan Kasapoğlu 'nun KYK borçları ile ilgili sorusuna verdiği cevabı aktardı ve gençleri uyardı. İşte detaylar ve KYK borçları hakkında son bilgiler.

KYK Kredi Borcu Olanlar Dikkat

KYK borcu olanlar dikkat.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, KYK borçları ile ilgili bir soru sormuştu. Koncuk 'un sorduğu soruya cevap  Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu 'ndan geldi.

SORU ÖNERGESİNDE NE VARDI?

İYİ Partili vekil , Bakan Kasapoğlu 'nun yanıtlaması üzerine verdiği soru önergesinde KYK borçları ile ilgiliş u ifadeleri kullandı:

“Bakanlığımızdan öğrenim kredisi almış olan öğrencinin borcunu, öğrenim gördüğü okulun normal öğrenim süresinin bitiminden itibaren iki yıl (öğrencinin lisansüstü eğitim görmesi halinde dört yıl) sonra başlamak üzere kredi aldığı sürede ve aylık dönemler halinde ödemesi gerekmektedir. Öğrenim kredisi alan öğrencilerin sigortalı bir işte çalışıncaya kadar kredi borcunu ödeme zorunluluğu bulunmamakta olup sigortalı bir işe girene kadar da borcunu erteleme imkânı mevcuttur. Vatani görevini yerine getirmekte olan borçlularımızın kredi borçları da durumlarını belgelendirmeleri halinde askerlik sürelerince ertelenmektedir”

AÇIKLAMA GELDİ

İsmail Koncuk yaptığı son dakika açıklamasında , soru önergesine verilen cevapla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Kasapoğlu'nun kredi çeken öğrencilerin sigortalı bir işte çalışıncaya kadar kredi borcunu ödeme zorunluluğu bulunmamakta olup, sigortalı bir işe girene kadar borcunu erteleme imkanı mevcuttur, ifadesi kredi borcu bulunan, ödeme zorluğu içinde işsiz gençlerimiz açısından çok önemlidir. Bu durumda, sigortalı bir işe girmemiş olan, işsiz kredi borçlusu gençlerimizin durumunun KYK'ya bildirilmeleri önemlidir”

Koncuk, işsiz borçlu gençlerin başvurusunu yapması gerektiğini söyledi.

Kadın-erkek memur adayları bu sayfada >>   TIKLA KATIL

KYK KREDİ BORÇLARI HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK , MEMUR ALIMLARINDAN ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN