KYK Kredi Borçlarıyla İlgili Flaş Gelişme! Silinmesiyle İlgili Teklif TBMM'de

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurt Hizmetleri Kanununda değişiklik Hakkında kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu. İYİ Partili milletvekillerinin imzasını taşıyan kanun teklifinde geçmişe dönük öğrenim kredisi veya katkı kredisi borcu muaccel olanların bu borçlarının silinmesi, kredi borcunu ödeyenlerin ise ödemelerinin iade edilmemesi maddesi yer aldı. İşte detaylar.

KYK Kredi Borçlarıyla İlgili Flaş Gelişme! Silinmesiyle İlgili Teklif TBMM'de

KYK Borçlarıyla İlgili Flaş Gelişme! Silinmesiyle İlgili Teklif TBMM'ye Sunuldu

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurt Hizmetleri Kanununda değişiklik Hakkında kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu. İYİ Partili milletvekillerinin imzasını taşıyan kanun teklifinde geçmişe dönük öğrenim kredisi veya katkı kredisi borcu muaccel olanların bu borçlarının silinmesi, kredi borcunun daha önceki taksitlerini ödeyenlerin ise ödemelerinin iade edilmemesi maddesi yer aldı.

KYK BORÇLARIYLA İLGİLİ YENİ GELİŞMELERİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLA VE ÜCRETSİZ KATILIM İSTEĞİ GÖNDER.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı basın toplantısında, gençlerin bu borçların silinmesi yönünde talepleri olduğunu, işsiz gençlerin bu borcu ödeme durumunun olmadığını belirterek, "Gençler bu borçlarının silinmesini istiyor. Yapılandırılmasını istemiyorlar çünkü ödeyecek durumları yok. Bu talebin cesareti de şuradan geliyor: Müteahhitlerin borcunu siliniyor, bizim de borcumuzu silin diyorlar.Hükümet bu ara para vereni seviyor. Bu talep hükümet tarafından çok makul karşılanmayacaktır ama eşref saatlerine denk gelirse belki bu gençlerimizin olmayan işlerinden dolayı yeterince ağır olan yüklerini belki omuzlarından almış oluruz." şeklinde konuştu.