KYK Kredi Borçlarının Faizleri İçin Son Dakika Gelişmesi

KYK kredi borçları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Kredi borçları için TBMM 'ye kanun teklifi sunuldu. Söz konusu teklif ile kredi faizlerinin silinmesi ve öğrencilerin sadece aldıkları kadar parayı geri ödemesi istendi. İşte o kanun teklifi.

KYK Kredi Borçlarının Faizleri İçin Son Dakika Gelişmesi

KYK kredi faizleri için kanun teklifi.

Yükseköğrenim Kredi Yurtlar Kurumu tarafından öğrencilere verilen kredilerin geri ödemesi ile ilgili kanun teklifi hazırlandı. Hazırlanan kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 'na geldi. 

HDP'li Muazzez Orhan tarafından hazırlanan KYK kredi borçları kanun teklifi "Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna Teklifi başlığı ile Meclis Başkanlığına sunuldu. 

Meclis Başkanlığı tarafından kabul görev ve Plan Bütçe Komisyonuna gönderilen kanun teklifinde özetle şu bilgiler yer almaktadır:

"Teklif ile; öğrencilere verilen kredilerden herhangi bir şekilde faiz alınmaması, geri ödemenin öğrenim boyunca yapılan toplam ana miktar üzerinden yapılması ve eğitim süresinin bitiminden itibaren iki yıl sonra başlaması amaçlanmaktadır."

KANUN TEKLİFİ ŞU ŞEKİLDE;

KYK HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN