KYK Borçlarının Silinmesi İçin Flaş Gelişme !

Son dakika haberi: Yüz binlerce vatandaşın KYK kredi borçlarının silinmesi ile ilgili son dakika gelişmesi. Kanun teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna geldi.

KYK Borçlarının Silinmesi İçin Flaş Gelişme !

Son dakika haberi: KYK borçlarının silinmesi için kanun teklifi komisyona geldi.

Yüz binlerce genç, üniversite döneminde devletten aldıkları kredi borçlarını ödeme konusunda oldukça zorluk çekiyor ve çoğunluğunun borcu da faize girdi. Yüz binlerce vatandaş ile aileleri de bu borçların silinmesi için seslerini duyurmaya çalışıyor.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, TBMM Başkanlığına sunduğu kanun teklifinde KYK borçlarının silinmesini istedi. Mecllis Başkanlığına sunulan kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu 'na gönderildi. Bugün komisyona gelen kanun teklifi ile öğrenim ve katkı kredisi almakta olanlar ile almış olanların bu borçlarının silinmesi amaçlanmaktadır.

Söz konusu teklifin metni şu şekilde;

ŞİMDİ NE OLACAK?

KYK borçlarının silinmesi ile ilgili kanun teklifi Komsiyona bugün gönderildi. Plan ve Bütçe Komisyonuna gelen bu tasarı önümüzdeki haftalarda görüşülmeye başlanacak. Görüşmelerde olumlu sonuç alınması durumunda teklif TBMM Genel Kurulu 'na gönderilecek ve oylanacak.

PEKİ SİZCE SİLİNMELİ Mİ?

Sizce KYK borçları silinmeli mi? Talep ve yorumlarınızı aşağıdaki yorum kısmından iletebilirsiniz.

KYK borçları hakkındaki tüm gelişmelerden bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara --ÖZEL HABER