Kurban Bayramı'nda Pazarlar Hız Kesmiyor! 'Son Gün Bekleyenleri Büyük Hüsran Bekliyor

Kurban Bayramı öncesinde İstanbul'daki kurban pazarlarında hareketlilik yaşanıyor. Hayvan satıcıları son günlerde yoğunluk beklerken, alıcılar uygun fiyatlar ve kaliteli kurbanlık arayışında. Hüsrana uğramamak için erken davranın!

Kurban Bayramı'nda Pazarlar Hız Kesmiyor! 'Son Gün Bekleyenleri Büyük Hüsran Bekliyor

Kurban Bayramı'na 4 gün kala İstanbul'daki hayvan pazarlarında yoğun bir hareketlilik yaşanıyor. Bahçelievler'de Çobançeşme Mahallesi'nde Bahçelievler Belediyesi tarafından kurulan pazarda, kurbanlık satışı devam ederken hafta sonu hareketliliği başladı.

Sabahın Erken Saatlerinden İtibaren Kurbanlık Hayvan Almak İsteyenler Pazara Akın Ediyor

Kurbanlık hayvan almak isteyenler sabahın erken saatlerinden itibaren pazara gelmeye başladı. Satıcılar, bayram yaklaştıkça satışlarda yoğunluk beklediklerini ifade ettiler.

kurbanlik.webp

Ömer Yıldız: "Son Günü Bekleyenler Hüsrana Uğrayabilir"

Ağrı'dan gelen hayvan satıcısı Ömer Yıldız, "Geçen seneye göre satışlar normal gidiyor, ancak bayram tatilinin uzun olması sebebiyle insanlar tatile gitti. Burada Çobançeşme hayvan pazarında hayvanların yüzde 70'i satılmış durumda, yüzde 30'u ise müşteriyi bekliyor. Bugün ve yarın için yoğunluk bekliyoruz. 100 bin, 85 bin ve 95 bin hayvanın kilosuna göre satış yapıyoruz. Elimizde genelde 600-700 kiloluk hayvanlar bulunuyor. Pazar günü yoğunluk bekliyoruz. İnsanlar son günleri bekliyor, ancak son günlerde hayvan da bulamayabilirler. Zannediyorlar ki hayvanlar kalır. Hayır, öyle bir durumda mezbahada keseriz. Bu yüzden son günü bekleyenler hüsrana uğrayabilir" dedi.

Tolga Yalçın: "Şu An Bir Durgunluk Var, Ama Umudumuz Var"

Satıcı Tolga Yalçın, "Bugün bizim için siftahtı. Bugünün ilk satışını yaptık. Tabii ki indirim yaptık, 7 bin 500 TL'den yaklaşık 6 bin 800 TL'ye indik. Şu an bir durgunluk söz konusu, ancak bakalım daha bugün ve yarın var, Arife Günü var, bayrama kadar umudumuz var. Umarım yoğunluk olur, ancak şu anda sakin geçiyor. Ortalama 50-60 kiloluk bir hayvan 7-7 bin 500 TL'ye satılıyor, 70 kiloluk hayvanlar ise 9 bin TL'nin üzerinde" şeklinde konuştu. Satıcı Veli Tomurcuk ise, "Satışlar geçen seneye göre biraz düşük. Bugüne göre en az 60-70 hayvan satmamız lazımdı, ancak şu ana kadar sadece 5 satışımız oldu. 250 hayvandan sadece 5 tanesini satabildik. Cumartesi, Pazar ve Arife Günü umudumuz var. Küçükbaş hayvan satıyoruz. Fiyatlarımız ortalama 6 bin TL'den başlayıp 11 bin TL'ye kadar çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Rıza Etseven: "Fiyatlar Aslında Normal"

Kurbanlık satın alan Rıza Etseven, "6 bin 700 TL'ye anlaştık. Biraz dolaştık, fiyatlar genel olarak 6 bin TL ve üzerinde. Fiyatlar aslında normal, çünkü hava ve gün şartları da buna göre belirleniyor. Geçen sene 3 bin 500 TL'ye almıştık, ancak her şeye zam geldi ve satıcılar da haklı. İşim gereği son günlere, hafta sonuna bıraktım" dedi. Büyükbaş kurbanlık almaya gelen Muharrem Derici ise, "Birazdan diğer ortak arkadaşlarımız da gelecek. Şu anda satıcılarla ön görüşme yapıyoruz, ancak fiyatlar yüksek. Her şey geçen seneye göre iki katına çıkmış durumda. Biz 7 ortak olarak kurbanlık alacağız, şu anda bekleyip durumumuza bakıyoruz" şeklinde konuştu.