Kritik Dolar Tahmini Açıklandı (27 Şubat Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Dolar kuru ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada doların bir miktar düşeceği ve yeniden yükseleceğine yer verildi. İşte piyasalarda son durum ve dolar tahmini.

Kritik Dolar Tahmini Açıklandı (27 Şubat Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Dolar fiyatı ile ilgili son dakika açıklaması.

Son günlerde ateşi sönen dolar kuru 5,30 TL seviyesinde seyretmeye devam ediyor. Önceki gün 5.31 TL seviyesinde olan dolar kuru , bugüne 5.29 TL seviyesinden başladı.

Bankacılar dolar kuru ile ilgili yaptığı değerlendirmede, kur endeksinde gözlenen gevşemenin dolar/TL’de de bir miktar aşağı hareket neden olduğunu ancak kurda 5.25-5.35 bandında sıkışık seyrin halen sürdüğünü belirtiyor.

5.40 TL SEVİYESİNİ GÖREBİLİR

Venbey yatırım uzmanları yaptığı açıklamada dolar kurunun 5.40 TL seviyesine yükselebileceğini söyledi. Teknik anlamda paritede aşağı yönlü hareketlerde 5.25 ve 5.20 seviyeleri destek olarak takip edilebilir. Olası yukarı yönlü hareketlerde 5.35 ve 5.40 seviyeleri direnç olarak takip edilebilir.

Euro kuru ise 6,03 TL seviyesinde sabitlendi.

ALTIN FİYATLARI

Son günlerde altın fiyatları ise düşüşe geçti. 229 TL seviyesinden geçtiğimiz haftayı kapatan gram altın bu haftaya 227 TL seviyesine düştü. bugün ise gram altın 225 TL seviyesine kadar geriledi.

Çeyrek altın ise 369 TL 'den kapalı çarşıda satılırken 361 TL 'den alınıyor. İşte altın fiyatlarında son durum.

Altının ons fiyatının 1.330 dolar üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda yükseliş isteğinin devam edeceğini ifade eden Memiş, bu seviyenin altında ise 1.317 dolara kadar gerileyebileceği tahmin etti. Memiş, yurt içinde ise dolar kuru ve altının ons fiyatındaki gerilemenin, altının gram fiyatını olumsuz yönde etkilediğine değinerek, 227 liranın altında, 225 liranın gündeme gelebileceğini kaydetti.

Kamubulteni.com  | Ankara