Kredi Kartı Kullananlar Dikkat: 1 Kasım'da Başlıyor

Kredi kartı kullanan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada fiyatları düşüren düzenlemenin 1 Kasım 2019 günü hayata geçeceği bildirildi.

Kredi Kartı Kullananlar Dikkat: 1 Kasım'da Başlıyor

Kredi kartı kullanıcıları dikkat: Yarın başlıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yeni bir karar alındı. Alınan kararda  vatandaşların kredi kartı ile yaptıkları alış verişlerde , bankanın işyerlerinden aldığı komisyona sınır getirilmişti. 

1 Kasım 2019 tarihinden sonra yapılacak alış verişlerde geçerli olacak düzsenleme ile mal ve hizmet alımında bankaların anlaşmalı olduğu üye işyerlerinin hesaplarına ertesi gün aktarılması halinde, uygulanacak komisyon oranı yüzde 1,60 'lık oranı geçemeyecek.

Söz konusu işlem tutarının üye iş yerinin serbest kullanımına ertesi gün aktarılmaması durumunda ise ; söz konusu azami komisyon oranları, işlem tarihinin ertesi günü ile işlem tutarının üye iş yerinin serbest kullanımına geçmesi arasında kalan gün sayısı dikkate alınarak düşecek.

FİYATLARDA İNDİRİM OLACAK

Söz konusu düzenlemenin hayata geçmesi sonrası fiyatlarda indirim dalgasının yaşanması bekleniyor. 

Sektör temsilcileri kredi kartı komisyonlarına verilen ve yüzde 3'e kadar çıkan oranın sınırlanmasıyla buradaki giderin ürün fiyatlarına kasım sonu aralık başı itibariyle yansıyabileceğini ifade ediyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA