Kredi Kartı Borcu Olanlara Müjde: Bu Yolla 1350 TL Daha Az Ödeyebilirsiniz

Kredi kartı borcu olan vatandaşları sevindiren açıklama geldi. Kredi kartı borcunuzu bu yolla öderseniz 1350 TL karlı çıkacaksınız.

Kredi Kartı Borcu Olanlara Müjde: Bu Yolla 1350 TL Daha Az Ödeyebilirsiniz

Kredi kartı borcu olanlar dikkat.

Ekonomik sıkıntıların yaşandığı son dönemlerde vatandaşlar , ancak kredi kartları ile geçinebiliyor. Geçim sıkıntısı çeken vatandaşların kredi kartı borçları ise gittikçe artmaya başladı. Borçlarını ödemede sıkıntı çeken vatandaşları sevindiren haber geldi.

MERKEZ FAİZLERİ İNDİRDİ

Merkez Bankası , Perşembe günü beklenen açıklamasını yaptı ve faizleri indirdi. 325 baz puanlık faiz indirimi sonrası bankalar harekete geçti ve ihtiyaç kredisinde faizleri düşürdüklerini duyurdu.

KAMU BANKALARI VE TEB

Kamu bankaları Ziraat ile Vakıf, özel banka olan TEB, ihtiyaç kredisinde faiz oranını 1.25 seviyesine düşürdüğünü duyurdu. Faizlerin indirilmesi sonrası kredi kartı borçlularını da sevindiren açıklama geldi. 

Ylllık yüzde 25 seviyesine kadar çıkan ve hemen hemen 2 kat olan faizler , Merkez Bankası 'nın indirimleri sonrası yıllık 14-16 bandına çekildi. 

Bu indirim de , her ay kredi kartının asgari ödeme tutarını ödeyen vatandaşlar için önemli bir avantajın gelmesini sağladı. 

FAİZ 2.4

Kredi kartlarında faiz , asgari tutarda 2.4, asgari tutarın üstünde ise yüzde 2 seviyesinde. 

KREDİ ÇEKİP ÖDEMEK DAHA AVANTAJLI

Kredi kartı borcu artan ve hepsini bir anda ödeyerek kredi kartının borcundan kurtulup daha az faiz ödemek isteyen bir vatandaş , ihtiyaç kredisine yönlenmelidir. 10 bin TL kredi kartı borcu olan bir kişi , ihtiyaç kredisi çekip borcunu kapatırsa bin 350 TL daha az faiz ödemiş olacak. 

KREDİ KARTI BORCUNA GÖRE FAİZ HESAPLAMA

10 bin TL kredi kartı borcu olan bir vatandaş , aylık yüzde 2 faiz verir ve 1 yılın sonunda 2400 TL faiz ödemesi yapar. 

Ancak ihtiyaç kredisi çeken bir kişi, ayda 917 TL taksit ödemesi yapar ve toplamda bin TL faiz ödemesi yapmış olur. Dosya masrafı ile birlikte 1050 TL ödeyen vatandaş , 1350 TL daha az faiz ödemesi yapmış olacak.

0,79 'la konut kredisi kampanyası başladı. Detaylar ve geri ödeme planı için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA