KİT'lere Kadro, Taşeron, İlave Tediye, Asgari Ücret Toplantısının Detayları Ortaya Çıktı

Son dakika haberi: Kadroya geçen taşeron işçilerin sorunu, ilave tediye ödemeleri, asgari ücret ve KİT'lere kadro için Bakan Selçuk ile yapılan 4 saatlik görüşmenin detayları açıklandı.

KİT'lere Kadro, Taşeron, İlave Tediye, Asgari Ücret Toplantısının Detayları Ortaya Çıktı

Hak-İş Genel Başkanı Arslan, ile Bakan Selçuk arasında bir görüşme gerçekleşti.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Genel Başkanı olduğu bir diğer sendika olan Hizmet-İş 'in Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı'nın açılışına katıldı ve önemlli açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz hafta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile yaptığı görüşmenin 4 saat sürdüğünü söyleyen Arslan, bu görüşmenin detaylarını aktardı.

Söz konusu görüşmede kadroya geçen taşeron işçilerin sorunlarını, kadroya alınmayan taşeron işçiler ile geçici ve mevsimlik işçilerin durumu ve asgari ücrete gelecek zam konusu gündeme geldi.

Bakana sendikasının ‘Çalışma Hayatı Genel Raporu' ile taşeron konusundaki ayrıntılı raporu verdiklerini söyleyerek açıklamasına başlayan Arslan şu ifadeleri kullandı:

"Temel olarak taşeron işçilerin Kararnamede yer alan üç yıllık geçiş sürecinin 1 Ocak itibarıyla değiştirilmesini talep ettik. Kamu sözleşmelerine taşeron işçilikten kadroya geçen arkadaşlarımızın da kamu sözleşmeleri kapsamına alınarak yeni bir yaklaşımın önünün açılmasını istedik. Kadro alamayan kamudaki arkadaşlarımızın kadro sorununun ivedilikle çözülmesini istedik. KİT'lerde arkadaşlarımızın bu kapsamın içerisine alınarak aynen kamudaki taşeron işçi arkadaşlarımızla aynı statünün sağlanıp, kadrolarının verilmesini talep ettik."

İLAVE TEDİYE-KİT'LERE KADRO

Belediyeler ile belediyelere bağlı şirketlerde çalışan işçilere de ilave tediye ödemelesinin yapılması talebini Bakan Selçuk 'a ilettiklerini söyleyen Arslan, KİT'lere kadro meselesinin de gündeme geldiğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Bakanlar Kurulu tarafından özellikle KİT'lerdeki taşeron işçilerle ilgili getirilen düzenlemenin doğru ve adil olmadığını, bunun değiştirilmesini ve mevcut kadro kararnamesinin uygulanmasını istedik. Geçici ve mevsimlik işçilerle ilgili gelinen durumunun çok önemli olduğunu ancak buna belediyelerin de dahil edilmesini istedik. Belediyedeki çalışanlar için de ilave tediyenin uygulanmasını talep ettik."

ASGARİ ÜCRET

Asgari ücretin dolar bazında 646 TL düştüğünü söyleyen Arslan şu şekilde açıklamasını sürdürdü:

"Asgari ücretin ekonomik sıkıntıların getirdiği zorlukları aşabilecek oranda olması ile Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapısı da dahil asgari ücretin bütünüyle masa yatırılmasını talep ettik. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun antidemokratik, işçileri temsilden uzak yapısının daha katılımcı bir yapıya kavuşturulmasıyla ilgili önerilerimizi sunduk."

KADROYA GEÇEN TAŞERON İŞÇİLER

Kadroya geçen taşeron işçilerle ilgili Arslan şu ifadeleri kullandı:

"Ne yazık ki Sayın Bakanımız da dahil pek çok kamu görevlisi ve siyasetçi bu algıdan etkilenmişler. Taşeron işçilikten kadroya geçenlerin yeterince çalışmadıklarını, kamu hizmetlerinin aksadığı şeklinde bir algı oluşturuluyor. Bunu yapanların taşeron işçilerin kadro almasını istemeyen çevreler oldukları belli, kızgınlıkları, itirazları ve rahatsızlıkları var. Bir kısım çevreler de gerçeği görmeden, bilmeden, anlamadan bu insanların üzerine haksız bir şekilde gitmeye devam ediyorlar. Yetersiz personelin faturasını daha fazla çalışarak yerine getirmeye çalışan insanların çalışmadığını söylemek büyük bir haksızlıktır. Bu algıyı bozmak bize düşüyor."

ASGARİ ÜCRET, KİT'LERE KADRO VE TAŞERON HABERLERİNDEN BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara