Kira Öder Gibi Ev Sahibi Olacaklar, Başvuru Sayısı 200 Bini Geçti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, TOKİ ile başlatılan 50 bin sosyal konut projesinin yapımının 10 milyar lira olduğunu, an itibariyle başvuru sayısının ise 200 bine ulaştığını söyledi.  

Kira Öder Gibi Ev Sahibi Olacaklar, Başvuru Sayısı 200 Bini Geçti

Kira Öder Gibi Ev Sahibi Olacaklar, Başvuru Sayısı 200 Bini Geçti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, TOKİ ile başlatılan 50 bin sosyal konut projesinin yapımının 10 milyar lira olduğunu, an itibariyle başvuru sayısının ise 200 bine ulaştığını söyledi.  Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında , TOKİ çalışmaları ve bakanlığın gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TOKİ ile başlatılan 50 bin sosyal konut projesine yoğun ilgi olduğunu an itibariyle 200 bin başvuru sayısının geçildiğini belirten Çevre ve Şehircilik Baknaı, vatandaşların 652 lira taksitle ev sahibi olabileceğini belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Yatay yapılaşmayı bu 50 bin konutla 67 ilimize, sonra 81 ilimize çıkartmak suretiyle her ilimizde bu pilot uygulamaları yapmış olacağız. Bu uygulamalar şehrin geneline, gayrimenkul sektörüne de bir yön verecek." ifadelerini kullandı. 11 Mart itibariyle başlayan TOKİ Sosyal Konut projesi için başvurular 19 Nisan 2019 tarihinde sona erecek.

Ekonomi haberleri, gündemdeki son dakika gelişmeleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA