Kıdem, 2019 Asgari Ücret ve Taşeronların Maaş Zammı için Önemli Açıklama

2019 Yılı asgari ücret zammı, kıdem tazminatı çıkmazı ve kadroya geçen taşeron işçilerin maaş zamları ile ilgili Hak İş Genel Başkanı 'ndan önemli açıklama geldi.

Kıdem, 2019 Asgari Ücret ve Taşeronların Maaş Zammı için Önemli Açıklama

2019 yılı asgari ücret zammı için önemli bir açıklama geldi.

Hizmet- İş Sendikası tarafından KKTC'de düzenlenen genişletilmiş başkanlar kurulu toplantısına katılan Hak İş Sendikası Genel Başkanı Arslan, gazetecilerle bir müddey sohbet etti.

Açıklamasının başında kıdem tazminatı meselesine değinen Arslan, işverenlere bazı eleştirilerde bulundu. "Evirip çeviriyor ama niyetleri tazminatı vermemek" diyen Arslan , bunun için beklentilerin farklı olduğunu söyleyerek açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Kıdem tazminatında işverenlerin niyeti samimi değil. Öyle ki bir sendika başkanı bana özellikle TOBB'a bağlı KOBİ'leri kastederek, 'Birbirimizi kandırmayalım, işverenler kıdem tazminatı istemiyor' dedi. Böyle bir ortamda kıdem tazminatı sorunu çözülemez"

ASGARİ ÜCRET 2 BİN TL 'NİN ÜSTÜNDE OLMALI

Asgari ücretle çalışan personellerin enflasyona ezdirilmemesi gerektiğini söyleyen Arslan, Türk İş 'in 2 bin TL teklifine göndermede bulunarak "Bana göre acele ile söylenmiş bir ifade. Üretici enflasyonu yüzde 40 iken, çalışanlar 2 bin TL ile nasıl geçimlerini sağlayacak?"ifadelerini kulandı.

KADROYA GEÇEN TAŞERON İŞÇİLERİN MAAŞ ZAMLARI

2019 Asgari ücret zammı tartışılırken kamuda ve özelde çalışan tüm personellerin düşünülmesi gerektiğini söyleyen Arslan, enflasyonun yüzde 25 'lerde çıktığı bu yıl, taşeronluktan kadroya geçen çalışanlara, önceki işyerlerinde imzaladıkları toplu iş sözleşmesine göre 2021 yılına kadar sadece yüzde 4 zam vermenin doğru olmadığını söyledi. Kamu sözleşmelerinin bir an önce çözümlenmesi gerektiğini söyleyen Arslan, Yüksek Hakem Kurulu'nun yeniden değerlendirme yapması gerektiğini belirtti.

ASGARİ ÜCRET, TAŞERON VE TÜM KAMU HABERLERİNDEN BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara