Kani Beko Açıkladı 'Asgari Ücretli Çalışanlar Maaşlarını Arttırmak için O Yolu Tercih Ediyor'

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kani Beko, Türkiye'deki işsiz sayısının 6 milyon 327 bin olduğunu, 3 milyona yakın gencin ne eğitimde ne istihdam olduğunu iddia etti.

Kani Beko Açıkladı 'Asgari Ücretli Çalışanlar Maaşlarını Arttırmak için O Yolu Tercih Ediyor'

19 Avrupa ÜĞlkesinin nüfusunun Türkiye'deki işsizlerin nüfusundan daha az olduğunu söyleyen Bekon, işsizliğin azaltılması için önerilerini açıkladı. İzmir İl Başkanlığı'nda işsizlik oranlarına ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen Beko, "Şubat verilerine göre ise ülkemizde 6 milyon 327 bin işsiz var. Bu rakam çok ciddi bir rakamdır. Türkiye'deki işsiz sayısı, devletin resmi rakamlarına göre ise 6 milyon 327 bin.Askerden gelen binlerce gencimiz, maalesef işverenlerle pazarlık yapmak zorunda kalıyor. Emeklilik yaşı 65 olduğundan dolayı, emekli olma umudu olmadığı için ve asgari ücret de geçinebileceği bir standartta olmadığı için, gençlerimiz işverenlere 'Sigortamı yatırma, vergi ve prim ücretlerini de bana ver' diyerek tehlikeli bir pazarlık yapmak durumunda kalıyor. Grbets Geleceğin sahibi olan gençlerimizi bu hale getirenler utanmalıdır. Hükümet aklını başına almalı, ülkemizi kendi dünya görüşü ve dar bir ekibin menfaatleri doğrultusunda dizayn etmekle uğraşmaktan bir an önce vazgeçerek, halkın gerçek sorunlarına yoğunlaşmalıdır." dedi.

İşbaşı eğitim adı altında çırak, kursiyer, stajyer ve bursiyerlerin ucuz işgücü deposu olarak kullanılmasına yönelik bir uygulama olduğunu bunun sonlandırılması gerektiğini söyleyen Beko, haftalık çalışma saatlerinin de düşürülmesi gerektiğini söyledi. Beko, kamudaki tüm taşeron işçilerin ayrımsız olarak kadroya alınması gerektiğini söylerken, güvenceli istihdam için çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA