Kamuya Yeni Birim Kuruluyor: Memur Adaylarına İş Kapısı

Kamuya yeni birim kurulması için TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmeler devam ediyor.

Kamuya Yeni Birim Kuruluyor: Memur Adaylarına İş Kapısı

Kamu kurumları bünyesine yeni birim kurulacak.

TBMM Plan ve Bütçe komisyonuna sunulan yeni kanun teklifinde kamu bünyesinde yeni bir birim kurulması ve her kuruma çağrı merkezi açılarak hem kamu işlerinin intizamlı şekilde ilerlemesi, için MHP bir kanun teklifi verdi.

MHP Kırıkkale :Milletvekili Av. Halil Öztürk tarafından hazırlanan ve TBMM Başkanlığına suulan kanun teklifi ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda değişiklik yapılması ve bu değişiklik ile kamuda yeni bir birim kurulması ön görülüyor.

Söz konusu teklife göre kamuda çağrı merkezi birimi kurulması istenmektedir. Öztürk , TBMM'ye sunduğu kanun teklifini, "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çağrı Merkezi Kurulmasına Dair Kanun Teklifim ek'te gerekçesiyle birlikte sunulmuştur." şeklinde verildi.

Verilen bu kanun teklifi TBMM Başkanlığı 'ndan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderildi. Komisyonda görüşmeler başladı. 

Söz konusu teklif şu şekilde;

Söz konusu teklif komisyondan geçerse TBMM Genel Kurulu 'nda oylanacak. Oylama sonucu da taklif kabul görürse Cumhurbaşkanlığına kanun gönderilecek ve onaylanarak Resmi Gazete 'de yayımlanacak.

Kanun teklifi sürecinden haberdar olmak, kamuya yeni memur alımlarından bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Kamubulteni.com  | Ankara - ÖZEL HABER