Kamil Erozan : EYT Konusunda İktidara Göre İki Adım Öndeyiz

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki meselelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Kamil Erozan : EYT Konusunda İktidara Göre İki Adım Öndeyiz

Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunun iktidarın gündeminde olmadığını söyleyen İYİ Parti'li Erozan, bu konuda iktidarın iki adım ilerisinde olduklarını, EYT meselesini gündeme getirmeyi sürdüreceklerini söyledi.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR KONUSU İYİ PARTİ'NİN GÜNDEMİNDEN DÜŞMEYECEK

Erozan, "Biz ve diğer muhalefet partileri emeklilikte yaşa takılanlar konusunda iktidara göre iki adım öndeyiz. Bu, bizim seçim beyannamemizde olan bir şeydi. Yerel seçimlere giderken bizlerin önerdiği, kamuda pek çok vatandaşımızın beklentisi içinde olduğu önerileri gündeme getirdiğimizde hükümete 'hodri meydan' diyorum. Kolaysa reddetsinler." şeklinde konuştu.

YEREL SEÇİMLERDE SON KARAR İYİLİK KERVANINDAN SONRA...

Yerel seçimlerde ittifakla ilgili kendisine yöneltilen bir soruyu da yanıtlayan Erozan, iki haftadır İYİ Parti'nin 'İYİlik kervanı' isimli bir projeyle yollara düştüğünü yerel yönetimler konusunda son kararın buradaki analizler sonrasında ortaya çıkacağını söyledi.

İDLİB MESELESİ

 İdlib'deki ateşkes sürecine ilişkin, teröristlere dikkat çeken İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, "Silahları bırakıyorlar, insanlar ne oluyor? Teröristler buharlaşıyor mu? Bize ulaşan bilgilere göre il saymayayım, bunların bazıları diğer Suriyeli göçmenler gibi misafir edilmeye başlanmışlar. Bu insanlar silahlarını bırakmış olsalar dahi ruhları halen terörist. Bunlar kuluçkaya yatırılmış gruplar olarak ulusal coğrafyamızda dolaşır hale gelecekler. Bunun rahatsızlığını ben yalnızca milletvekili olarak değil vatandaş olarak da hissediyorum." şeklinde konuştu.

UYGUR TÜRKLERİ

Geçtiğimiz ay düzenlediği basın toplantısında Uygur Türkleri'nin Çin zulmü altında olduğunu hükümet ve MHP'nin bu konuda herhangi bir adım atmadığını söylediğini hatırlatan Erozan, "Yaklaşık 1 ay geçti, çıt çıkmadı. Ses çıkan başka bir parti oldu HDP. Yazılı soru önergesi verdiler. Ben iktidar ve ortağına bir kez daha sesleniyorum, Sincar'daki ırkımızdan, dilimizden olan insanlara niye lakayıt kalındığını çok merak ediyorum." şeklinde konuştu.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA