Kadroya Geçen Taşeron ile Asgari Ücretlilerin Maaşları İçin Yeni Açıklama

Genel İş Sendikası Başkanı yaptığı son dakika açıklamasında, kadroya geçen taşeron işçilerin ve asgari ücretlilerin maaşları için önemli önerilerde bulundu.

Kadroya Geçen Taşeron ile Asgari Ücretlilerin Maaşları İçin Yeni Açıklama

Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan 'dan asgari ücret açıklaması.

Bi basın toplantısı düzenleyen Genel İş Başkanı Çalışkan, burada yaptığı açıklamada Ankara ve İzmir ’den sonra İstanbul ’da da hayat pahalılığına, ücretlerin erimesine karşı; özgür toplu sözleşme hakkı, %25 enflasyon karşısında %4’e mahkum olmamak ve ilave tediye alacakları için alanlarda olduklarını söyledi.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 'ın açıkladığı yeni ekonomi programında, 2018 yılı enflasyon tahmininin yüzde 20.8 olduğu söylenmişti. TÜİK tarafından açıklanan Eylül ayı rakamlarına göre ise, enflasyon, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 19,37, bir önceki yılın aynıayına göre ise yüzde 25,52 oranında artış gösterdi.

CİDDİ ZAM İHTİYAÇ

Enflasyonun ciddi bir artış gösterdiğini söyleyen Remzi Çalışkan, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Bu demektir ki önümüzdeki aylarda enflasyon daha yüksek oranda artacak ve hayat pahalılaşacaktır. Bu durumda ücretlilerin yarıya yakınını oluşturan asgari ücretle geçinen işçilerin ücretlerinde artış yapılması, asgari ücretin artırılması zorunlu hale gelmiştir. Bu işçiler açısından yaşamsal bir gerekliliktir. işçi sınıfının bu talebini karşılamalıdır."

KADROYA GEÇEN TAŞERON İŞÇİLERİN DURUMU VE ASGARİ ÜCRETLİLERİN DURUMU

Genel-İş Başkanı Çalışkan, açıklamasının devamında, kadroya geçen taşeron işçilerin ve asgari ücret ile çalışan personeller için alınması gereken önlemleri şu şekilde sıraladı:

  • 5393 sayılı Belediye Kanunu’ndaki norm kadro sınırlamaları kaldırılmalı; belediyeler belediye şirketlerine geçişi yapılan işçileri kadroya alabilmelidir.
  • Diğer kamu işçilerine Ağustos’ta ödenen ve Aralık’ta ödenecek 2018 yılı ilave tediyeleri belediye şirketlerine geçişi yapılan işçilerine de ödenmelidir; esasen bu ödemenin yapılabilmesi için 6772 sayılı Kanunda bir değişiklik gerekmemekte, 1’nci madde günün şartlarında yorumlanarak bile bu ödemenin yapılması mümkündür.
  • Kamuya ve belediye şirketlerine geçişi yapılan işçiler için KHK ile getirilen sendikal hak kısıtlamaları kaldırılmalı; işçi sendikaları 6356 sayılı Kanun’a göre serbest toplu sözleşme sürecini işletmeye başlamalıdır.
  • Bu süreçte işçilerin ücretine YHK kararı ile yapılan yüzde 4 artışa ek olarak ücretler en azından Eylül ayındaki yıllık enflasyon artış oranı düzeyinde yani yüzde 24.52 oranında artırılmalıdır.
  • Yıllık Enflasyon Eylül’de Yüzde 24,52 ise Asgari Ücret Aynı Oranda Artırılmalıdır.

TAŞERON VE ASGARİ ÜCRET HABERLERİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER