Kadroya Alınan Taşeronlar İçin Bakanlıktan Yeni Karar !

Kadroya geçen taşeron işçilerle ilgili son dakika gelişmesi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Sağlık Bakanlığına önemli bir yazı gönderildi.

Kadroya Alınan Taşeronlar İçin Bakanlıktan Yeni Karar !

Geçtiğimiz Aralık ayında yayımlanan 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile taşeron işçi iken kadroya geçirilen işçilere giyecek yardımı için bakanlık görüşü yayımlandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Çalışma Bakanlığı 'na gönderilen görüş yazısında konu ile ilgili detaylara yer verildi.

Söz konusu KHK 'da işçilere giysi yardımı yapılması için herhangi bir hükme yer verilmedi.

Sağlık Bakanlığı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca gönderilen yazıya atıf yaparak yazıda şu ifadelere yer verildi:

"696 Sayılı KHK uyarınca Yüksek Hakem Kurulu tarafından karara bağlanan ve Bakanlığımızca 12.04.2018 tarihinde ilan edilen hükümlerde sürekli işçi kadrolarına geçirilen işçilere giysi yardımı yapılıp yapılmayacağı konusunda herhangi bir düzenleme bulunmadığından giysi yardımına ilişkin öncelikle yürürlükte bir toplu bir toplu iş sözleşmesi var ise orada yer alan hükümler, yoksa idareniz tarafından belirlenen ihale şartnamesinde bulunan hükümler dikkate alınarak ilgili personele giysi yardımının yapılması, bu itibarla iş sağlığı ve güvenliği veya işin yürütümü açısından gerekli olan giysi ve diğer malzemelerin işverenlikçe karşılanması gerektiği değerlendirilmektedir." şeklinde belirtildiği ifade edildi."

Bakanlık arafındna verilen görüş yazısındaki gibi  toplu iş sözleşmesi hükümlerinde bir madde var ise yardımlar orada yer alan hükme göre yapılacak. Ayrıca çalışan kişinin iş sağlığı ve güvenliği veya işin yürütümü açısından gerekli olan giysi ve diğer malzemelerin de işveren kurum tarafından karşılanacaktır.

Bakanlığa verilen görüi yazısında şu ifadelere yer verildi:

Taşeron haberlerinden bildirim alarak haberdar olmak için;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com   | Ankara
Kaynak: Sgkrehberi