Kadroya Alınan Taşeron İşçilerin Maaş ve Mali Hakları İçin Kritik Gelişme

Kadroya geçirilen taşeron işçilerin maaşları ve mali hakları ile ilgili düzenleme yapılması için yasa teklifi TBMM'ye verildi.

Kadroya Alınan Taşeron İşçilerin Maaş ve Mali Hakları İçin Kritik Gelişme

Kadro alan taşeron işçiler ile ilgili son dakika gelişmesi.

DİSK eski Genel Başkanı olan ve yeni dönemde CHP'den Milletvekili olarak TBMM'ye giren Kani Beko, taşeron statüsünden kamu işçisi statüsüne geçen işçilerin maaşları, mali ve sosyal ile sendikal hakları ile ilgili bir kanun teklifi hazırladı ve hazırladığı kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı 'na bildirdi.

TBMM 'de bir basın toplantısı düzenleyen CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, kanun teklifinin kabul edilmesi ve yasalaşması durumunda, taşerondan kamuya geçirilen işçilerin, farklı işkollarında yer alması sorununun sona ereceğini ve 2020 yılına kadar toplu iş sözlşeşmesi yapılmasına getirilen engelin de kalkacağını söyledi.

Söz konusu kanun teklifinde merkezi idareler ile yerel yönetimler bünyesinde çalışan ve kadroya alınan taşeron işçilerin , 2020 yılına kadar Yüksek Hakem Kurulu toplu iş sözleşmesine tabi kılınmasına son verilmesinin amaçlandığını ifade eden CHP'li Vekil Kani Beko, teklifin yasalaşmasıyla kadroya geçirilen işçilerin, eski kadrolu işçiler için imzalanan kamu toplu iş sözleşmelerinden yararlanabileceğini sözlerine ekledi.

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Beko, İşsizlik Fonu'na ilişkin bir soru üzerine, bu fonun, işsiz kalan kişinin hakkı olduğunu ancak amacı dışında kullanılmaya başlandığının altını çizdi.

KAMU BANKALARINA PARA AKTARILIYOR

Kamu bankalarına işsizlik fonu bünyesinden para aktarıldığını söyleyerek sözlerini sürdüren Beko, "İşsizlik Fonu, Varlık Fonu içerisine de aktarıldı. Bunlar anayasaya aykırı konulardır. Bu İşsizlik Fonu işsiz kalan arkadaşlarımız için bir can simididir, işçiler için kutsal bir paradır. Kesinlikle kimsenin oraya el uzatmaması gerekir." ifadelerini kullandı.

Türk İş ile Hak İş Sendikalarının ekonomik kriz karşısında sessiz kaldığı iddialarına da değinen Kani Beko, önümüzdeki günlerde bu iki sendikanın da alanlara ineceğini söyledi.

TAŞERON HABERLERİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER