Kadro Alan Taşeronda Kıdem İçin Askerlik Borçlanması Uyarısı

Kadroya geçen taşeron işçilerin kıdem tazminatı ile ilgili son dakika haberi: Kıdem tazminatında askerlik borçlanması hakkında işçilere önemli uyarı geldi.

Kadro Alan Taşeronda Kıdem İçin Askerlik Borçlanması Uyarısı

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç, bugün kaleme aldığı yazısında kadroya geçen taşeron işçilere önemli uyarılarda bulundu.

900 bine yakın taşeron işçi, KHK ile 2 Nisan tarihinden itibaren kadroya geçirildi. Kadroya geçirilen taşeron işçiler henüz birçok haktan faydalanamıyor. Öte yandan faydalanabildikleri haklardan da tam anlamıyla haberdar değil. Bu haklardan biri de askerlik borçlanması ile kıdem tazminatının nasıl arttırılabileceği konusu oldu.

Askerlik borçlanması, vatandaşların sigorta tarihlerini öne çekerek daha erken emekli olmalarına imkan sağlıyor. Kadroya geçen taşeron işçiler, özelde sahip olamyaacakları bir hakka devlette kavuştu.

Özel sektörde çalışanlar sadece son çalıştıkları yerden kıdem tazminatı alabilirken, kamuda çalışan işçiler çalıştıkları tüm yılların kıdemini alabiliyorlar. Bir kamu işçisi askerlik borçlanması yaparsa bu çalışma süresine eklenecek ve her yıla 30 gün üzerinden kıdem tazminatı ödemesi yapıldığı hesaba katılırsa 18 aylık askerlik borçlanmasında bir işçi 1,5 aylık ücret tutarında kıdem tazminatı alabilecek.

KAMUDAYKEN BORÇLANMAYI YAPIN

Askerlik borçlanmasının kıdem tazminatına eklenmesi için borçlanma kısmını kamuda çalışırken yapın. Daha önce yaptığınız askerlik borçlanması önceki bağlı olduğunuz kanunun kapsamına girer. Ancak borçlanmanın yapılması için askerliğinizi ne zaman yaptığınız farketmiyor. Özelde iken e askerliğinizi yaptıysanız yine bu kapsama giriyor.

NE KADAR KIDEM GETİRİSİ VAR

Askerlik borçlanması için 2018 itibarıyla günlük 21.65 lira prim ödemek gerekmektedir. 18 ay askerlik yapan bir kamu işçisi, 540 güne kadar  askerlik borçlanmasına gidebiliyor. 540 günlük askerlik borçlanması ise 11 bin 690 lira prim demektir.

Taşeron haberlerinden bildirim alarak haberdar olmak için:

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara
Kaynak: Haberturk