Kadro Alan Taşeron İşçiler İçin Yeni Uyarı

Kadro alan taşeron işçiler için son dakika açıklaması geldi. Hak İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, önceki gün katıldığı toplantıda kamu işçilerine uyarısını yineledi.

Kadro Alan Taşeron İşçiler İçin Yeni Uyarı

OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile kamuya alınan taşeron işçilere son dakika uyarısı geldi.

Hak-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan katıldığı bir programda yaptığı açıklamada kadro alan taşeronlara önemli bir uyarıda bulundu. 21 Temmuz 2018 tarihinde Hizmet-İş Sendikası tarafından Muş'ta düzenlenen  Muş Şubesi 5. Olağan Genel Kuruluna katılan Arslan, burada kadro alan taşeron işçilere, daha önce yaptığı önemli uyarıyı yineledi.

Hizmet-İş Sendikası tarafından düzenlenen genel kurula Hak-İş Sendikasının yanı sıra, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti Muş İl Başkanı Rahmetullah Yakti, Hizmet-İş Sendikası Kurucu ve Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi lle Hizmet-İş Sendikası yönetim kurulu üyeleri, delegeler ve basın mensupları katılım gösterdi.

OHAL'ÎN KALKMASI İLE ULUSLARARASI PLATFORMLARDA TÜRKİYE'YE OHAL BASKISI BİTTİ

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen ve 1xbet art arda uzatılarak 2 yıl sürdürülen Olağanüstü Hal, geçtiğimiz gün sona erdi. OHAL devam ederken uluslararası platformlar, fazlaca tepki gösteriyor ve OHAL'in kaldırılmasını istiyordu. Edinilen son dakika bilgilerine göre OHAL'in sona ermesi ile birlikte uluslararası sendikal toplantılarda ve değişik platformlarda Türkiye’ye yapılan OHAL baskısının ortadan kalktığının belirtildiği toplantıda, Türkiye’nin normalleşmesi ve barış ortamının bir an önce sağlanması için çaba sarf etmek gerektiğini vurgulayan Mahmut Arslan, valilere, OHAL sonrası için düzenlemeyle verilen yetkileri de değerlendirdi ve bu yetkilerin olumlu olduğunu söyledi.

KADROYA GEÇEN TAŞERON İŞÇİLERE SENDİKA UYARISI

“Kendini dünyanın hakimi görenlerden korkarsak mücadele edemeyiz” diyerek konuşmasını sürdüren HAK İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

“Taşeron mücadelesini de bu prensiple başlattık. Mazlumların duasını alarak zalimlerin zulmünü ortadan kaldıralım diye yola çıktık. Onların ilk defa sendikalı olmalarının yolunu açtık, sonra kadrolu olmalarını sağladık. Eksikleri var elbette, bunları da aşacağız. Sendikanıza sahip çıkmazsanız, birliğinizi, gücünüzü, dayanışmanızı kaybederseniz bir gün kendinizi kapının önünde bulursunuz”

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA