İşsizlere Maaş Konusunda O Şart Kalkıyor

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz gün açıklanan 100 günlük icraat programı arasında yer alan işsizlik maaşı ödeneğinde bazı koşulların esnetilmesiyle ilgili detaylar ortaya çıkıyor.

İşsizlere Maaş Konusunda O Şart Kalkıyor

İşsizlik maaşı alma koşullarında yeni dönem resmen başlıyor. İşsizlik maaşı almak için gerekli sayılan 'Devamsızlık' koşulu kaldırılacak. Buna göre 12 bin 500 kişinin daha işsizlik maaşı almasına olanak sağlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceki gün açıkladığı 100 günlük icraat prorgramında işsizlik ödeneği hak kazanma şartlarının esnetileceği de belirtildi. Elde edilen bilgilere göre söz konusu esneklik, işsizlik sigortası fonundan faydalanmak için gerekli olan temel parametrelerde olmayacak. Bir başka deyişle, işsizlik maaşı alabilmek için son 3 sene içerisinde 600 günlük işsizlik sigortası primi ödenmesi Fenomenbet ve çalışanın kendi istek ve kusuru dışında işten çıkarılması koşullarında değişikliğe gidilmeyecek. Mevcut uygulamada, bu koşullara ek olarak son 120 gün içerisinde prim ödeyerek, sürekli çalışma şartı da aranıyordu. Değişiklik bu kısımda yapılacak ve sürekli çalışmış olma şartı yeniden tanımlanacak.  

Hürriyet'ten Boyacıoğlu'nun haberinde konuyla ilgili şu ifadeler yer alıyor : Yetkililer, şu anki uygulamada, işten ayrılmadan önceki son 120 günde, çalışanın devamsızlık yapması halinde de, işsizlik maaşı bağlanamadığını belirtiyor. İş akdi devam ediyorsa devamsızlığın istisna olarak kabul edilmesi gerektiğini belirten yetkililer, “Hizmet akdi devam etmesine karşın, son 120 günlük dönemde devamsızlık ettiği gerekçesiyle Sosyal Güvenlik Kurumu’na eksik gün bildirilenler işsizlik ödeneği alamıyordu. Bu düzenleme ile artık hak kazanabilecekler” ifadelerini kullanıyor.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA