İşsiz Gençlere Günlük 75 TL Harçlık Verilecek - Başvuru Şartları

Devlet, İŞKUR üzerinden işsiz gençlere günlük 75 TL'ye kadar cep harçlığı ve iş imkanı sağlayacak.

İşsiz Gençlere Günlük 75 TL Harçlık Verilecek - Başvuru Şartları

İşsizliğin azaltılması ve genç istihdamının arttırılmasına yönelik İŞKUR bünyesinde düzenlenen işbaşı eğitim programlarına ilgi yoğun. İŞKUR tarafından düzenlenen programlara katılan gençler sektöre göre günlük 75 TL'ye kadar cep harçlığı alıp, meslek öğrenme fırsatına kavuşuyor.  

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk geçtiğimiz günlerde İEP ile ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Selçuk, İEP başvurularının sürdüğünü, 18 ile 29 yaş arasındaki gençlere sektörlere göre 75 TL'ye kadar cep harçlığı ve 9 ay iş imkanı tanınacağını, bu gençlerin İEP ile başladığı iş yerlerinde mesleklerinde başarılı olmaları halinde sürekli iş imkanına kavuşabileceklerini açıklamıştı.

İşbaşı Eğitim Programı başvuruları İŞKUR resmi internet sitesi ve İŞKUR şubelerinden yapılabiliyor. Geleceğin mesleği olarak görülen meslekler için normalde verilen ücretlerden daha fazla ücretler tanınıyor, detaylı bilgilendirme İŞKUR şubelerinden ve internet sitesinden elde edilebiliyor.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARINDAN YARARLANMA ŞARTLARI
 

  • Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
  • 15 yaşını tamamlamış olmak,
  • İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak,
  • Emekli olmamak,
  • Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak,
  • Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olma
  • İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak,
  • Yukarıdaki şartları sağlayan ve programa devam etmelerine engel durumları bulunmayan öğrenciler de programlara katılabilirler.

Ayrıca tarımsal faaliyette bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, sosyal yardım, engelli maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlar da işbaşı eğitim programından yararlanabilirler.