İsmail Koncuk: İşçi, Emekli , Memur ve Asgari Ücretliyi Dert Eden Yok

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili İsmail Koncuk, elektrik fiyatlarına yapılan zam sonrası açıklamalarda bulundu.

İsmail Koncuk: İşçi, Emekli , Memur ve Asgari Ücretliyi Dert Eden Yok

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İsmail Koncuk, BOTAŞ'ın elektriği arttıracak zam yapıp, enflasyon tahminini de yükseltmesine tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabı üzerinden enflasyon rakamlarına dikkat çeken İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, yapılan zamların vatandaşın belini bükeceğini, memur, emekli, işçi ve asgari ücretlinin kimse tarafından düşünülmediğini söyledi.

İsmail Koncuk, "BOTAŞ elektriği artıracak zam yapıp, enflasyon tahmini yükselirken, dar ve sabit gelirli vatandaşa yıl sonuna kadar bir gelir artışı sağlanmayacağı açıktır. Memur, emekli, işçi, asgari ücretliyi dert eden yoktur. Başkanlık gelince herşey iyi olacak diyenlerden ses çıkmamaktadır.%13.4’lük enflasyon hedefini dikkate alarak, memur ve emekliyi Betwinner 2018 yılı sonuna kadar %4+3,5 zamma, asgari ücretliyi 1600 TL’ye mahkum edenlerden ses bekliyoruz. Ses çıkar mı, göreceğiz. Tüm dar ve sabit gelirliler bir ek zammı ki, buna “tedbir zammı” denilebilir, hak etmiyor mu?Aslında millleti kuru ekmeğe, işsizliğe mahkum edenler, bu ekonomik darbelere karşı hiç bir tedbir almayarak, millete kuru ekmeği dahi çok görmektedirler. Tıpkı Aşık Mahsuni’nin dediği gibi, “ Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana. Bilmem söylesem mi, söylemesem mi?” İfadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA