İŞKUR Ödeme Miktarlarını Arttırdı! Gençlere 2 Bin 210 Lira, Kadınlara 2 Bin 400 Verilecek

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) geleceğin mesleklerine yönelik iş başı eğitim programlarına katılan gençlere günlük 75 TL olarak yapılan ödeme miktarında artışa giderek, ilgili miktarı 85 TL olarak belirledi. 25 meslekte iş başı eğitimi gören gençler aylık 2 bin 210 liraya kadar ödeme alacak.

İŞKUR Ödeme Miktarlarını Arttırdı! Gençlere 2 Bin 210 Lira, Kadınlara 2 Bin 400 Verilecek

İŞKUR ÖDEME MİKTARLARINI ARTTIRDI! GENÇLERE 2 BİN 20, ÇOCUK SAHİBİ KADINLARA 2 BİN 400 TL'YE KADAR DEVLET DESTEĞİ

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) geleceğin mesleklerine yönelik iş başı eğitim programlarına katılan gençlere günlük 75 TL olarak yapılan ödeme miktarında artışa giderek, ilgili miktarı 85 TL olarak belirledi. 25 meslekte iş başı eğitimi gören gençler aylık 2 bin 110 liraya kadar ödeme alacak. Programa katılan gençlerin genel sağlık sigortası prim giderleri devlet tarafından karşılanıyor, gençlerin iş kazası ya da meslek hastalığı sigortası primleri de İŞKUR tarafından ödenecek. İşbaşı Eğitim Programı; bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay olarak uygulanıyor, iber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi çağın ve geleceğin mesleği olarak görülen alanlarda düzenlenecek iş başı programlarına katılan gençlerin eğitim programları 9 ay uygulanıyor. Programlar günde en az 5 en fazla 8 saat olarak haftada 6 gün planlanabiliyor.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARINA KİM KATILABİLİR?

  • Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
  • 15 yaşını tamamlamış olmak,
  • İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak,
  • Emekli olmamak,
  • Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak,
  • Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olma
  • İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak,
  • Yukarıdaki şartları sağlayan ve programa devam etmelerine engel durumları bulunmayan öğrenciler de programlara katılabilirler.

İşbaşı eğitim programları 81 ilimizde bulunan İŞKUR İl Müdürlükleri ve ilçe müdürlükleri aracılığıyla yapılabiliyor. Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen işbaşı eğitim programına katılan akdınların 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL bakım desteği de veriliyor. Geleceğin mesleği olarak görülen mesleklerde iş başı eğitim programına katılan ve 26 gün çalışan bir genç 2210 liraya kadar ödeme alabilirken, Sanayi sektöründeki bir alana kayıt olan ve 2-5 yaş arası çocuğu olan kadın vatandaşlara 2 bin 400 liraya kadar destek veriliyor.