İŞKUR'dan Kadınlara Günlük 70 TL Harçlık ve 400 TL Kreş Desteği

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni bir proje başlattı. Başlatılan bu projede kadınların anne olmasının ardından feragat etmeden işlerini devam ettirmeleri sağlanacak.

İŞKUR'dan Kadınlara Günlük 70 TL Harçlık ve 400 TL Kreş Desteği

Gündeme gelen Anne Projesi ile Bakanlık, anneleri şigücü piyasasına kazandıracak ve projeden faydalanacak kadınlara her gün 70 TL cep harçlığı verecek. Öte yandan kooperatiflerden sorumlu olan kurumlarda Kadın :Kooperatifleri adında bir birim açacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Polobet Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kadınları destek olmak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Bakan Selçuk, söz konusu proje ile kadınların işgücü piyasasına kazandıracaklarını, kadınların hem işinin başında hem de çocukların başında olacaklarını söyledi.

İŞKUR 70 TL HARÇLIK VERECEK

Söz konusu projede İŞKUR,  çalışmak isteyen kadınları eğitim kurslarına ve işbaşı eğitim programlarına alarak meslek kazandıracak. Kadınlar bu kursarda eğitim aldıkları sürece İŞKUR'dan 70 TL cep harçlığı alacak. Bunun yanı sıra eğitimlere alınan kadınların sigorta primleri de yatırılacak.

KREŞ DESTEĞİ DE VERİLECEK

İŞKUR'un sanayi sektöründe bulunan meslekleri için düzenlenen işbaşı eğitim programlarına katılan annelere kreş yardımı da verilcek. Konu ile ilgili Bakan Selçuk, şu ifadeleri kullandı: "2-5 yaş arasındaki çocuğu kreşe veya gündüz bakımevine devam eden kadınlarımız, kurs veya program süresince aylık 400 TL bakım desteğinden de yararlanabilecek"

BAŞVURU

Bakan Selçuk yaptığı açıklamada, kursiyerler tarafından destekten yararlanmak istenen çocuğa ait nüfus cüzdanı aslı ve kreş ya da gündüz bakımevi faturası gerekecek.

Yine, kreş ya da gündüz bakımevinden alınacak SGK sicil numarasının yer aldığı belge ile birlikte kurs ya da programı düzenleyen Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne ya da hizmet merkezine müracaat edilmesi yeterli olacak.

Bakan Selçuk, "Kadın kooperatifçiliği, destek mekanizmaları, işletme, yönetim, pazarlama ticaret/e-ticaret, ihracat/e-ihracat gibi konularda bilinçlendirme, eğitim ve rehberlik-danışmanlık çalışmaları düzenleyeceğiz. Kadın kooperatiflerine yönelik etkin ve verimli çalışmaların sağlanabilmesi için kooperatiflerden sorumlu kurumlar bünyesinde kadın kooperatifleri birimleri kurulacak" dedi.

Başvuru için bulunduğunuz ilin İŞKUR Müdürlüğüne müracaat edin.

Kamubulteni.com  | Ankara