İŞKUR'dan Aylık 400 TL ve Günde 70 TL Harçlık

İŞKUR, işsizlikle mücadele ve kadınların istihdamı için yeni destekleri devreye sokuyor. Kadınlara verilen 400 TL desteğin yanı sıra günlük 70 TL 'de kurs için harçlık veriliyor.

İŞKUR'dan Aylık 400 TL ve Günde 70 TL Harçlık

Kadın istihdamının arttırılması ve artan işsizlik ile mücadele etmek için çalışmalara devam eden İŞKUR, annelere aylık 400 TL destek veriyor.

2 ile 5 yaş arasındaki çocuğunun kreşe veya gündüz bakımevine devam etmesi halinde, kurs veya program süresince kadınlar, İŞKUR tarafından verilen aylık 400 TL 'lik bakım desteğinden yararlanabilecek.

400 TL DESTEK İÇİN BAŞVURU NASIL VE NEREYE YAPILACAK?

Posta Gazetesi 'nde bugün yayımlanan haberde bu destekten faydalanmak için annelerin, sanayi sektöründeki mesleki eğitim kurslarına ve imalat sektöründe bulunan işbaşı eğitim programlarına katılmaları gerekmektedir. Başvuru yapmak için annelerin çocuklara ait nüfus cüzdanıyla, kreş ve gündüz bakımevi faturası ve istenilen belgelerle birlikte kurs programı düzenleyen Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne veya hizmet merkezlerine müracaat edilecek.

Başvuru için adayların şahsen en yakın İŞKUR Bölge Müdürlüğüne gitmesi gerekmektedir.

400 TL'NİN YANI SIRA 70 LİRA DA HARÇLIK VERİLECEK

Kurs ve mesleki eğitim programlarına katılan kadınlara 400 TL'lik yardımın yanı sıra günlük 70 TL cep harçlığı verilecek. Bu destek, ilk etapta İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'da yaşayan ve istenilen koşulları yerine getiren ailelere sağlanacak.

İkinci aşamada ise destek diğer tüm iller için yapılacak.

YENİ DESTEKLERDEN BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK , İŞ İLANLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  |  Ankara