İş arayan mezunlara üniversite kapıları açıldı! 154 personel alınacak

İki önemli üniversite, kariyer arayışında olanlar için heyecan verici bir fırsat sunuyor! Bugün itibariyle, lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylar için toplamda 154 sözleşmeli personel alımı için ilanlar yayımlandı. Bu fırsatı kaçırmamak için detaylara göz atın. İşte detaylar...

İş arayan mezunlara üniversite kapıları açıldı! 154 personel alınacak

Yüksek öğrenim kurumları, kariyer arayışındaki adaylar için heyecan verici bir fırsat sunuyor! 2024 yılı Mart ayında yayımlanan Üniversite Personel Alımı ilanları, toplamda 154 sözleşmeli personel alımı için kapılarını aralıyor. Farklı pozisyonlar ve niteliklerde gerçekleştirilecek alımlarla ilgili detayları sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.

 

YÜKSEK ÖĞRENİM KURUMLARINDA İŞ ARAYANLAR DİKKAT! İŞTE BAŞVURU DETAYLARI 

Yüksek öğrenim kurumları, kariyer arayışındaki adaylar için heyecan verici bir fırsat sunuyor! 2024 yılı Mart ayında yayımlanan Üniversite Personel Alımı ilanları, toplamda 154 sözleşmeli personel alımı için kapılarını aralıyor. Farklı pozisyonlar ve nite

Yüksek öğrenim kurumları, kadrolarındaki eksikliği gidermek üzere büyük bir fırsat sunuyor! İki üniversite, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B fıkrası uyarınca toplamda 154 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek.

Bu alımların dikkate değer bir özelliği ise mülakat yapılmadan gerçekleşecek olmasıdır. Üniversite personel alımları için KPSS puanı şartı aranacak ve adayların 2022 yılı KPSS puanlarına göre sıralama yapılacaktır. En yüksek puandan en düşük puana kadar sıralanacak adaylar, pozisyonlara atanacaktır.

Başvuru yapacak adaylardan aranan şartlar genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, sağlık sorunu bulunmamak, askerlikle ilgisi olmamak ve suç hükümlülüğü bulunmamak gibi kriterler aranacak.

Ayrıca, KPSS şartı da belirli puan türlerine göre belirlenmiştir. Lise mezunları için P94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için P3 puan türünden en az 50, 55, 60 veya 70 puan almış olmak gerekmektedir.

Bu fırsatı değerlendirmek isteyen adaylar, ilgili üniversitelerin resmi web sitelerinden detaylı bilgi alabilir ve başvuru sürecini takip edebilirler. 

Selçuk ve Yalova Üniversiteleri, en az lise mezunu adaylar arasından toplamda 162 personel alımı gerçekleştirecek. İşte detaylar:

Selçuk Üniversitesi Personel Alımı İlanı:

Selçuk Üniversitesi, lise ve ön lisans mezunu adaylara yönelik 45 personel alımı gerçekleştirecek. Başvurular KPSS puanı en az 50 olan adaylar arasından yapılacaktır. Alımların detayları şu şekildedir:

5 Büro Personeli

19 Destek Personeli (Temizlik)

15 Koruma ve Güvenlik Görevlisi

1 Diyetisyen

1 Bilgisayar Mühendisi

4 Sağlık Teknikeri (Tıbbi Görüntüleme)

Yalova Üniversitesi Personel Alımı İlanı:

Yalova Üniversitesi, 109 kişilik boş kontenjan için başvuruları kabul edecek. Lise mezunu adaylar için 30 Peyzaj, Park/Bahçe ve Temizlik İşleri, 5 Basit Bakım ve Onarım, 7 Teknisyen pozisyonu bulunmaktadır. Ön lisans mezunları için ise 3 Tekniker ve 22 Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonu açılmıştır. Lisans mezunları için ise 3 Koruma ve Güvenlik Görevlisi ile 32 Büro Personeli pozisyonu bulunmaktadır.

Bu önemli fırsatı kaçırmamak için ilgili üniversitelerin resmi web sitelerinden detaylı bilgi alabilir ve başvuru süreçlerini takip edebilirsiniz.