İmar Barışı Son Başvuru Süresinin Uzatılması İçin Açıklama

İmar barışı için başvurular yıl sonunda bitiyor. Başvurularda son günlere girilirken başvuru süresinin uzatılması için önemli bir talep geldi.

İmar Barışı Son Başvuru Süresinin Uzatılması İçin Açıklama

İmar barışı başvuru süresinin yeniden uzatılması hakkında açıklama.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, imar barışı ile ilgili bir yazılı açıklama yaptı. Palandöken yaptığı son dakika açıklamasında, 31 Aralık günü başcurusu sona erecek imar barışı ile ilgili, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın imara aykırı, ruhsatsız ya da ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılmasını hedeflediği imar barışı düzenlemesi başvuru ve ödemeleri ay sonunda bitiyor. 8 Haziran'da başvuruların başladığı bu düzenlemeye 9 milyon vatandaşımız başvurdu. Bu başvurularla birlikte devletimiz yaklaşık 7 milyar 511 milyon lira gelir elde etti. Bakanlık tarafından ülkemizin genelinde 12 ile 14 milyon arasında kaçak yapı olduğu tespit edilmişti. Bu yapıların tümü için imar ve iskan sorununun çözülmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

FAYDALANMAYAN EN AZ 3 MİLYON KİŞİ DAHA VAR

Başvuru yapanların ücretlerini 31 Aralık 'a kadar yatırması gerektiğini söyleyerek sözlerini sürdüren Palandöken, başvuru yapamayan en az 3 milyon kişinin daha olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Bugüne kadar 9 milyon başvuru oldu. Halen imar barışından yararlanacak 3 ile 5 milyon arasında vatandaşımız var. Hedeflenen 13 milyon başvuru amacına ulaşabilmek, devletimizin daha çok gelir elde etmesi, ekonomimizin daha çok kazanması ve tüm kaçak yapıların kayıt altına alınabilmesi için son fırsat 31 Aralık'ta bitiyor. Bununla birlikte başvuru yapıp Yapı Kayıt Belgesi ücretini yıl sonuna kadar ödeyemeyenlerin başvurusu iptal edilecek. Bundan hem vatandaş hem de devlet kaybetmiş olacak. Bu düzenlemeden en çok dar gelirli vatandaşlarımız yararlanıyor. Bu vatandaşlar ve esnafımız için gayrimenkul değerinin yüzde 3'ü ve yüzde 5'i kadar yapılması gereken ödeme tutarı oldukça yüksek bir rakam olabiliyor. Bu nedenle imar barışına başvuru süresi yıl sonundan itibaren 3 ay daha uzatılmalı ve Yapı Kayıt Belgesi ücretleri 3 taksitte tahsil edilebilmeli"

Kamubulteni.com  | Ankara