İmar Barışı Başvuru Tarihleri için Resmi Duyuru Bekleniyor (İmar Barışı Son Başvuru Tarihi)

İmar Barışı için başvuru sürecinde sona gelinirken, geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, başvuru işlemlerinin 31 Ekim 2018 tarihinde sona ereceğini fakat bu sürenin 31 Aralık'a kadar uzatılabileceğini söylemişti.

İmar Barışı Başvuru Tarihleri için Resmi Duyuru Bekleniyor (İmar Barışı Son Başvuru Tarihi)

Bakan Kurum, başvuruların oldukça yoğun olduğunu 8 milyon 150 bin başvuru kabul edildiğini, bedelin ise 5 milyarı aştığını söylemişti. Başvuru taleplerinin 13-14 milyon olmasını beklediklerini belirten Bakan Kurum, Başvuru işlemleri için de 31 Aralık'a kadar uzatma sinyali vermişti.

Kurum, "İmar barışında biliyorsunuz, 31 Ekim tarihinde başvurularımız sona eriyor. Bedeli yatırma süreci de 31 Aralık 2018 tarihinde bitiyor. Burada çok yoğun bir başvuru var. Bugün itibariyle yaklaşık 8 milyon 150 bin başvuru oldu. Başvuru bedeli de yaklaşık 5 milyar 120 milyon TL oldu. Başvuru talebinin 13-14 milyon olmasını bekliyoruz. Gerçekten çok yoğun bir şekilde başvurular yapılıyor. Bu başvuru sürecini de 31 Aralık 2018 tarihine kadar inşallah uzatmayı hedefliyoruz. Bunu uzatıp vatandaşımızın bu kanundan daha çok yararlanması noktasında, devletimiz süreci uzatarak inşallah daha çok vatandaşı ile barışmış olacak. Bu barış, tekrar söylüyorum, yeni bina yapmak değildir. Yeni bina yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda hem biz, hem belediyelerimiz, hem de valiliklerimiz her noktada bunun takibini yapıyor olacak" şeklinde konuşmuştu. 

İmar barışından faydalanmak için e-Devlet sitesi üzerinden yapı-kayıt belgesi doldurularak başvuru yapılabiliyor. e-Devlet sistemine giriş yapan vatandaşlar, burada kurumlar kısmından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı seçip 'İmar Barışı Kayıt Başvuru Formu ve Sorgulama' linkine tıklıyor, buradan başvuru yapabiliyorlar.