İlk Ödemeler Başlıyor ! Evlenmek İsteyen Gençlere 15 Bin TL (Başvuru Şartları)

Hükümetin azami devlet katkısını geçtiğimiz yıl 7 bin 500 liraya yükselttiği çeyiz hesabı uygulamasında toplamda 68 milyona kadar para biriktiği öğrenildi. Devlet, yuva kurmak isteyenlere 165 milyon TL tutarında devlet desteğinde bulunacak.

İlk Ödemeler Başlıyor ! Evlenmek İsteyen Gençlere 15 Bin TL (Başvuru Şartları)

İlk Ödemeler Başlıyor Evlenmek İsteyen Gençlere 15 Bin TL Devlet Desteği!

Hükümetin azami devlet katkısını geçtiğimiz yıl 7 bin 500 liraya yükselttiği çeyiz hesabı uygulamasında toplamda 68 milyona kadar para biriktiği öğrenildi. Evlenmek isteyen gençler ayrı ayrı başvuru yapabiliyor, bu sayede kız ve erkek tarafı 15 bin liraya varan devlet desteğinden faydalanabiliyor.Devlet, yuva kurmak isteyenlere 165 milyon TL tutarında devlet desteğinde bulunacak. Çeyiz hesabından ilk ödemeler için ise geri sayımda sona geliniyor, ilk ödeme işlemleri 2019 yılında yapılacak. Hükümetin, evlenmeye hazırlanana gençlere destek için hayata geçirdiği 'Çeyiz hesabı' binlerce evlilik hayali kuran gencin yüzünü güldürdü.

Devlet katkısında oran 7 bin 500 TL'ye kadar çıkarken, çeyiz hesabı uygulamasına şimdiye kadar katılan kişi sayısı 20 bini geçmiş durumda. Biriken para ise 68 milyonu buldu.  Çeyiz hesabı ve devlet katkısı uygulaması çerçevesinde 15 banka aktif çeyiz hesabı açtı. Çeyiz hesabından yararlanmak isteyenlerin evlenmemiş ve 24 yaşını aşmamış olması gerekli.

Devlet katkısından faydalanabilmek için çeyiz hesabı açan kişinin 3 sene sistemde kalması şart. Ödemelerinde düzenli olması gerekiyor. Mevduat, katılım bankalarına TL cinsinden açtırılan hesaba en az 125 TL, en fazla 1254 TL yatırılabiliyor, evlenme tarihinden sonra 6 aylık dönemde gençler bankalara başvuru yaparak, hesaptaki birikimin yanı sıra devlet katkısını da alabiliyor. Devlet desteğinden yararlanabilmek için düğünün nerede yapıldığı önemli değil, yurtdışında evlenenler de bu destekten faydalanabiliyor.