İkinci el otomobil almak için bomba tarih! Yarı fiyatına düşecek

İkinci el otomobil almak isteyenlere acele etmemeleri gerektiği konusunda bir uyarı yapıldı. İşte herkesi şaşkına çeviren düşüşün perde arkasındaki bilgiler..

İkinci el otomobil almak için bomba tarih! Yarı fiyatına düşecek

İkinci el otomobil pazarında durgunluk devam ediyor. Geçen yıl araba fiyatları yüzde 30 civarında düştü. Otomobil fiyatları bir süredir sabit durumda kalsa da enflasyonla birlikte düşme eğiliminde.

İkinci el otomobil pazarında fiyatlar geçen yıl yaklaşık %30 düştü. Bu durumu değerlendiren otomotiv sektörü, otomobil satışlarındaki durgunluğun giderek kötüleştiğini ve otomobillerin artık bir yatırım aracı olmaktan da çıktığını söyledi.

Bu arada otomobil lobicilerinin iddia ve söylentilerine göre ikinci el araç fiyatları yüzde 20 daha düşecek.

İkinci el otomobil almak için bomba tarih! Yarı fiyatına düşecek

İkinci el otomobil sektöründe durgunluğun sürdüğünü belirten bir otomobil showroom sahibi, şunları söyledi:

“Şu anda çoğu insan otomobilini satıyor. Ayrıca kar marjı çok düşük olan arabaları alıp satıyoruz. Yüksek kredi faiz oranları piyasayı etkiliyor. Borç verme faiz oranları düzenlenmezse piyasanın durumu kötüleşecektir.

Araba fiyatları düşmüyor. Vatandaş, arabasını aldığı tutarın altında satmak istemedi, satıcı ise paraya ihtiyacı olduğundan sattı. Şu anda arabalarını satan ve takas eden birçok insan var. Banka dışında ödeme seçenekleri olmadığında ödeme yapamayız. Günümüzde çok sayıda ikinci el arabanın olduğu söylenebilir. İnsanlar çoğu zaman arabalarını satıp faizlere yöneliyor. Piyasa yaklaşık bir yıldır bu şekilde ve genel fiyatlar toplamda %30 düştü. Daha önce yatırım amaçlı araba alan vatandaşlar şimdi satıyor. Arabanın artık bir yatırım aracı olmadığını söyleyebilirim”