İbrahim Kalın'dan 'İşsizlik ve Enflasyon' Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığı'nda gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının karşısına geçen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, işsizlik ve ekonomideki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İbrahim Kalın'dan 'İşsizlik ve Enflasyon' Açıklaması

Yılın ilk çeyreğinde her yıl benzer kötü senaryolarla karşılaşılabildiğini söyleyen Kalın, turizm sezonunun açılmasıyla birlikte işsizlik rakamlarında iyileşme görüleceğini söyledi. 10 yıldır işsizlik, enflasyon ve ekonomiye ilişkin kötü senaryoların gündeme getirildiğini fakat bunların gerçekleşmediğini söyleyen Kalın, ilgili bakanlıklar ve kurumların ekonomiye yönelik iyileştirme adımlarını atacaklarını söyledi.

İbrahim Kalın, 'İşsizlik rakamlarıyla ilgili ekonomik birimlerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Yılın ilk çeyreğinde bu rakamlar fazla olabilir. Türk ekonomisinin bünyesinin sağlam olduğunu ifade etmek isterim. Cari açık dengesinde iyileşmenin olduğunu görüyoruz. Turizm sezonu hızlanıyor, yeni hedefler konuldu, Turizm sektöründen iyi gelir elde etmeye başlıyoruz. Önemli yatırımlar sürüyor. Yabancı sermayenin Türkiye'ye ilgisi sürüyor. Türkiye'de ekonomik kriz var, inişe geçildi gibi felaket senaryoları yazılıyor. Geçtiğimiz 10 yıl içerisinde kaç defa bu tür senaryolar yazıldı. Patlamak üzere, çökmek üzere, işsizler sokaklara dökülecek gibi sözler söylendi bunların hiç biri gerçekleşmedi. Geçtiğimiz 10 ay içerisinde iki seçim geçirdik. Buna rağmen ne döviz endeksinde büyük sapmalar oldu, ne büyüme hedeflerinde büyük sapmalar oldu. İşsizlik olsun, enflasyon olsun diğer konularda gerekli iyileştirmeleri yapmak için ilgili birimlerimiz çalışmalarına devam edecektir.' dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA