Hükümetten Asgari Ücret Açıklaması

Asgair ücrete erken zam hakkında AK Parti'den üzen son dakika açıklaması geldi. Ömer Çelik yaptığı açıklamada erken zam umutlarını bitirdi.

Hükümetten Asgari Ücret Açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten asgari ücret hakkında son dakika açıklaması geldi. 

Bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, asgari ücret hakkında üzen açıklama yaptı. Çelik yaptığı açıklamada asgari ücrete erken zam umutlarını bitirdi ve komisyonun zamanında Aralık ayında toplanacağını söyledi.

Çelik asgari ücret ile ilgili olarak, "Asgari ücret komisyonu, zamanında toplanacak. Herhangi bir şekilde takvimde oynama yok." dedi.

Çelik açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

Asgari ücret komisyonuyla ilgili haberlerle ilgili bakanımızla konuştuk. Asgari ücret komisyonu zamanında toplanacak.

Sayın Albayrak'ın söylediği konu ekonomik sorunun dış kaynaklı olduğuna dair açıklamalar dinledik. Bu saklı gizli değil. Sistematik şekilde tırmandırılmak istenen bir sonuç olarak görülüyor. Şimdi konuşacağımız kısmı bu kadardır. Size herhangi bir başkenti ifade edecek değilim.

Benim suskunluğumdan bile bir sonuç çıkarırsınız. Saldırıların, o gün kimlerin söylemleriyle gerçekleştiği her şekilde ortadadır.

ERGÜN ATALAY 'DAN AÇIKLAMA

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay dün bir açıklama yaptı ve Bakanlığa asgari ücret talebinin iletildiğini söyledi.

Ekonomik sıkıntılar ve geçim derdi nedeniyle asgari ücretin Aralık ayında gerçekleşecek görüşmeden önce 2 bin TL olmasını teklif ettiklerini, bu kapsamda da Bakan Selçuk ile bir görüşme yaptıklarını söyleyen  Atalay, Selçuk'un "Hukuken bunu toplama imkanı yok. Hukuken toplasak da bu Ocak ayında yürürlüğe girecek" sözlerini kamuoyuna aktardı.

KAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN, ASGARİ ÜCRET HABERLERİNDEN İLK SİZ HABERDAR OLUN. 

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  |  Ankara