HONGQI, Türkiye'de Otomobil Sektörüne Yenilik Getiriyor: Çin'in Lüks Markası Türkiye Pazarında!

Devlet başkanları ve üst düzey devlet görevlileri için üretilen Çin’in ünlü HONGQI markası Türkiye’de yola çıkmaya hazırlanıyor. HONGQI E-HS9, bünyesinde Yeniköy Motors ve Aston Martin Türkiye’yi bulunduran D ve D Motorlu Araçlar A.Ş. tarafından, ay sonu itibari ile Türkiye pazarına girecek. Aracın fiyatı ise 8 milyon TL olarak açıklandı.

HONGQI, Türkiye'de Otomobil Sektörüne Yenilik Getiriyor: Çin'in Lüks Markası Türkiye Pazarında!

Türkiye’ye sadece elektrikli modeller ile gelecek olan lüks otomobil markası HONGQI, Çin’in ilk ve en büyük otomobil üreticilerinden biri olan FAV Group tarafından devlet başkanları ve üst düzey devlet görevlileri için üretiliyor. Türkiye pazarına en büyük SUV elektrikli ile girecek olan marka büyük merak uyandırdı.

hongqi-e-hs91.jpg

"Sürdürülebilirlik" ve "güçlü marka" tercih sebebi oldu

D ve D Araçlar A.Ş. Başkanı Nevzat Kaya konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Markayı ülkeye getirme kararımı tetikleyen faktörlerden en önemli olanları HONGQI kalitesinden ve gelecek vizyonundan çok etkilendim, elektrikli bir otonom olmasından kaynaklı doğan sürdürülebilirlik kavramına olan katkısının takdir edilesi olduğunu düşünüyorum’’ dedi. Markanın Türkiye’ye ithal ettikleri ilk modeli E-HS9’un sektörde dengeleri değiştireceğini belirten Kaya, “Elektrikli otomobil sektörüne adım atarak kazandıracağımız markanın online platformlarda tüketici tarafından satın alınabilir olması fikri hepimiz için oldukça çekiciydi. Ancak Yeniköy Motors olarak, müşterilerimize yalnızca en kaliteli seçenekleri sunmak isteriz. HONGQI’yi seçmemizin en büyük nedeni 30 yıllık deneyimimizle paralel konumlanmış güçlü bir marka olmasıdır” diye konuştu.

hongqi-e-hs92.jpg

Fiyatı 8 milyon TL olarak açıklandı

Dünyanın dört bir yanından 5000’den fazla kişiden oluşan Ar-Ge ekipleri bir araya getirilerek tasarlanıp geliştirilen elektrikli lüks model HONGQI E-HS9’dan bu yıl sonuna kadar 200 adet satılması hedefleniyor. 8 milyon TL fiyat etiketiyle ve en üst versiyonla pazara sunulan otomobilin yaklaşık yarısı şu ana kadar satıldı.

hongqi-e-hs9-3.jpg

Özellikleriyle dikkat çekiyor

E-HS9 modeli 544hp ve 750Nm torka üretebiliyor. 0'dan 100 km/h'ye yaklaşık 5,0 saniyede ulaşan otomobil E-akıllı 4WD sistemine sahip. Uzun yol, Konfor, Spor, Allroad, Offroad ve Custom modlarıyla kullanılabilen araçta matrix LED farlar yer alıyor. Hongqi E-HS9’ un gövde renk seçenekleri siyah, zarif beyaz ve kuantum gümüş grisi olarak belirlenmiş. Buz beyazı + kuantum gümüş grisi, siyah üstlü zarif beyaz ve siyah üstlü kuantum gümüş grisi olmak üzere iki tonlu renk seçenekleri de lüks severleri cezbedecek özelliklerinden. 7 kişilik kapasitesi bulunan araçta otomatik park yardımı, serbest el algılama, sürücü durumu ve duygu monitörü, akustik araç uyarı sistemi, şeritten ayrılma uyarı sistemi, otonom acil frenleme gibi özellikler yer alıyor.