Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan Faiz Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ziraat Bankası ve Vakıfbank'tan art arda gelen kredi faiz indirimi açıklamalarının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan Faiz Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan Faiz Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ziraat Bankası ve Vakıfbank'tan art arda gelen kredi faiz indirimi açıklamalarının ardından değerlendirmelerde bulundu. Bakan Albayrak, dengelenme sürecinin pozitif etkilerinin piyasalara yansımasının görülmeye başlandığını, kamu bankalarının faizlerde düşüşe gittiğini, konut , tüketici ve kurumsal kredilerde avantajlı koşullarda sunulan kredilerin vatandaşlara ve iş dünyasına hayırlı olmasını temenni ettiğini söyledi.

Bakan Albayrak, Twitter hesabından da konuya dair yaptığı değerlendirmede, "Dengelenme sürecinin pozitif etkileri piyasalara yansımaya devam ediyor. Kamu bankalarımız faizlerde düşüş süreçlerini başlattı. Konut, tüketici ve kurumsal kredilerde oldukça avantajlı koşullarda sunulan kredilerin vatandaşlarımıza ve iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. Ziraat Bankası ve Vakıfbank, 500 bin TL'ye kadar 180 ay vadeli konut kredisi faizlerini yüzde 0.99'a indirirken, konutta vadede ilk kez 15 yıl vade görülmüştü.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA