Halkbank'tan Son Dakika Döviz Alım Satımı Açıklaması

Halkbank 'tan son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada döviz kurlarındaki sorunun yazılım kaynaklı meydana geldiği ve bu sorun oluştuğunda yapılan tüm işlemlerin iptal ettiğine yer verildi.

Halkbank'tan Son Dakika Döviz Alım Satımı Açıklaması

Halkbank gece saatlerinde skandal bir olaya imza attı.

Döviz alım satımı yapan banka müşterileri, önceki gün gece saatlerinde dikkat çeken bir hatayı gördü. Halkbank, kendi resmi internet sayfasında döviz kurlarında oynama yaptı. Siber saldırı mı yoksa bilerek yapılan bir şey mi olduğu anlaşılmayan olayda dolar kuru 3,80 seviyesinde euro ise 4,40 satışa sunuldu. Yaklaşık olarak 30 dakika boyunca Halkbank internet sitesinde döviz kurları bu fiyatlar üzerinden satıldı ve alındı.

Serbest piyasada dolar kuru 6,54 seviyesinde işlem görürken euro kuru ise 7,62 TL seviyesinden işlem görüyor. Ancak Halkbank önceki gün gece saatlerinde dolar kurunu 3,80 seviyesinden satışa sundu. Daha sonra yapılan açıklamada bir yazılım sorunu nedeniyle böyle bir hatanın oluştuğu belirtildi.

Ancak sosyal medya üzerinde binlerce vatandaş, Halkbank 'ın bu yanlışı bilerek mi yaptığını yoksa tamamen bir hata sonucu mu olduğunu sordu. Halkbank 'tan yapılan açıklama vatandaşları tatmin etmezken, Twitter 'dan yapılan paylaşımlarda Halkbank 'ın, döviz kurları ile oynandığı saatte kimlerin döviz alımı yaptığını açıklamasını istedi.

HALKBANK 'TAN YENİ AÇIKLAMA

Halkbank yaptığı son dakika açıklamasında döviz kurları ile oynanan saatteki işlemlerin iptal ettiğine yer verildi.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, ekonomi haberlerinden, yerel haberlerden, ekonomi haberlerinden haberdar olmak için;

ANDROİD UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

İOS UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara