Halit Önük : Yüzbinlerce Taşeron İşçinin Maaşı Düştü

Kamu Çalışanları Platformu Sözcüsü Halit Önük, Halk TV'de katıldığı canlı yayında taşeron işçilerin sorunlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Taşeron işçilerin kadro aldıktan sonra maaşlarının düştüğünü söyleyen Önük, ayrıca işçilerin bir çok haktan mahrum olduklarını söyledi.

Halit Önük : Yüzbinlerce Taşeron İşçinin Maaşı Düştü

Kamu Çalışanları Platformu Sözcüsü Halit Önük, Halk TV'de Taşeron Kadro sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Taşeronda kadro alan işçi sayısının haberlerde geçtiği kadar çok olmadığını belirten Önük, belediyelerdeki taşeron işçilerin kadro dahi alamadığını söyledi.

"1 MİLYON TAŞERON KADRO ALDI HABERLERİ DOĞRU DEĞİL"

Önük , "Evet malesef 1 milyonun üzerinde taşeron işçisi kadro aldı denildi fakat bu doğru bir haber değil. Taşerondan kadro alınan sayı ancak 300-400 bin. Bunu zaten Julide Sarıeroğlu hanımefendi açıklamasını yaptı. En çok taşeron Sağlık Bakanlığı ve belediyelerdeydi, ama belediyelere kadro verilmedi. Belediyelerin sadece ismi değişti, önceden Ahmet'in şirketiydi şimdi BİT oldu. Kadro alan 200-300 bin civarında taşeron işçisi oldu. Kadro alanlar keşke kadroya geçmeseydik diyorlar. " dedi. 

"4D SÜREKLİ İŞÇİ KADROSU AMA..."

4D kadrosunun daimi işçi kadrosu olduğunu , fakat maaş konusunda mağduriyetler olduğunu söyleyen Önük, "Bizim maaşımız artması gerekirken düştü, artı tayin hakkımız yok. Beni arıyorlar eşi polis, benim tayin hakkım var mı diye soruyorlar. Ama devlet isterse bizi her yere gönderebiliyor." şeklinde konuştu.