Halil Etyemez: En Düşük Maaş 3 Bin 133 TL'ye Çıktı

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, TBMM Genel Kurulu'nda Devlet Personel Başkanlığı'nın 2019 yılı bütçesi üzerine partisi adına söz aldı.

Halil Etyemez: En Düşük Maaş 3 Bin 133 TL'ye Çıktı

Halil Etyemez: En Düşük Maaş 3 Bin 133 TL'ye Çıktı

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, TBMM Genel Kurulu'nda Devlet Personel Başkanlığı'nın 2019 yılı bütçesi üzerine partisi adına söz aldı. Burada AK Parti hükümetlerinin çalışmalarına ve Devlet Personel Başkanlığı'na ilişkin açıklamalarda bulunan Etyemez, AK Parti iktidarı sırasında devletin vesayet unsurlarından kurtulduğunu, kamu personeli alımlarında kariyer, liyakat ve ehliyetin temel unsur olarak görüldüğünü söyledi.

Etyemez, "AK PARTİ iktidarımız döneminde, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde büyük projeler, dev yatırımlar ve ekonomik kalkınmanın yanı sıra çalışanını koruyan, çalışamayanına bakan gerçek bir sosyal devlet anlayışıyla politikalarımızı yürüttük. Özellikle devlet yönetiminde ve kamu personel sisteminde kariyer, liyakat ve ehliyet ilkelerini her zaman temel unsur olarak gördük. Devletin vesayet unsurlarından kurtulması ve şeffaf bir yönetim anlayışı benimseyebilmesi için tüm çalışmalarımızı bu temel değerler üzerine inşa ettik." dedi.

MEMUR MAAŞLARI YÜZDE 700 ARTTI

Memurların hayat şartlarının iyileştirildiğini, 2002 yılında memur maaşlarının 392 TL olduğunu, 2018 yılında en düşük memur maaşının 3 bin 133 TL'ye çıkarıldığını söyleyen Etyemez, Taşeron kadro süreci, promosyon ödemeleri, yükseköğretim tzminatları , teşvik ödemeleriyle ilgili de açıklamalarda bulundu. AK Partili Etyemez, "Hükûmetimiz döneminde kamu çalışanlarımızı hiçbir zaman enflasyona da ezdirmedik. Aile yardım ödeneği dâhil en düşük memur maaşı 2002 yılında 392 TL iken 2018 itibarıyla en düşük memur maaşını 3.133 TL'ye çıkardık. Bu artış tam yüzde 700 oranlarındadır. Ayrıca 300 bini aşkın sözleşmeli personeli kadroya aldık. 4/C'lileri 4/B statüsüne geçirerek 4/C statüsünü ortadan kaldırdık. 2005 sonrası işe başlayan devlet memurlarımıza ilave 1 derece verdik. Kamu çalışanlarımız arasında eşit unvana eşit ücret düzenlemesini hayata geçirdik. Çıkardığımız kanunla memurlarımıza disiplin affı getirdik. Banka promosyonlarının tamamının kamu çalışanlarına ödenmesini sağladık. Antidemokratik uygulamalardan kaynaklanan mağduriyetlere de son verdik. İnançları gereği başını örterek çalışmak isteyen kamu görevlilerimizin çalışmaları yönündeki engelleri kaldırdık. 28 Şubat sürecinde başörtüsü sebebiyle aday memurken görevine son verilenlerin kurumlarına yeniden atanmalarına imkân sağladık. Sicil raporu uygulamasına son verdik. Akademik personele "yükseköğretim tazminatı" ve "akademik teşvik ödeneği" adı altında iki ödeme unsurunu getirerek maaşlarında ciddi iyileştirmeler sağladık. 1 milyona yakın taşeron işçiyi daimî işçi kadrosuna geçirerek önemli bir mağduriyeti giderdik. 1 Mayısı resmî tatil ilan ederek Emek ve Dayanışma Günü olarak kutlanmasını sağladık." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA