Hak İş Genel Başkanı: Maaşlara Yüzde 20.3 Oranında Bir Zam Daha Yapılmalı

Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, bu sene geçerli olan asgari ücretin yüzde 26 oranında arttırıldığını, memur ve emeklilere de enflasyon farkı ödemelerinin yapıldığını, fakat taşerondan kadroya geçen işçilerin maaşlarının yetersiz kaldığını yüzde 4+4 'ün üzerinde bir enflasyon farkının uygulanması için talepte bulunulduğunu açıkladı.

Hak İş Genel Başkanı: Maaşlara Yüzde 20.3 Oranında Bir Zam Daha Yapılmalı

Taşerondan Kadroya Geçenlerin Maaşlarına Enflasyon Farkı Talebi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'yi BBP Genel Merkezi'ndeki makamında ziyaret eden Hak İş Genel Başkanı, burada kamudaki taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. 2017 yılındaki enflasyon oranının dikkate alınarak 2018 rakamlarının belirlendiğini, bunun yüzde 4+4'e enflasyona bağlı bir düzenleme olduğunu söyleyen Hak İş Genel Başkanı, "2018 yılı enflasyonu yüzde 20,3 gerçekleşti. Asgari ücrete yapılan artış da göz önünde bulundurulduğunda bu arkadaşlarımızın ücretlerinin en azından yüzde 20,3 oranından artırılmasını talep ediyoruz.Bu yıl için geçerli olan asgari ücret yüzde 26 oranında artırıldı, memur ve emeklilere enflasyon farkı ödemeleri yapıldı. Taşerondan kadroya geçiş sürecinde olan arkadaşlarımız için de yüzde 4+4'ün üzerine bir enflasyon farkının uygulanması için Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümete ve Meclis'teki partilere talepte bulunduk. Büyük Birlik Partisini de bu talebimizi iletmek üzere ziyaret ediyoruz.Bu ciddi bir sorun olarak karşımızda. Yüzde 4 oranını yeni asgari ücrete değil, 2018'in asgari ücreti olan 1603 liraya yapıyorlar. Sonra rakam yeni asgari ücretin altında kaldığı için oraya yükseltiyorlar. Dolayısıyla kasıtlı olarak birinci altı ay ödenmesi gereken asgari ücreti bir kısım kamu kuruluşları uygulamak istemiyor. Bu çalışma barışını tehdit eden, çalışma barışını bozmaya yönelik bir adımdır. İlgili bakanlıkları bir kez daha uyarıyorum. Bu işçiyi tahrik etmektir, işçiye karşı bir tavırdır. Lütfen bu yaklaşımlardan vazgeçsinler." dedi.

BBP Genel Başkanı Destici ise taşerondan kadroya geçenlerin enflasyona ezdirilmemesi gerektiğini belirterek, "Taşeron işçilerimizin ücretlerinin, önce yeni asgari ücrete getirilmesi ardından da enflasyon farkı oranında bir zammın verilmesi lazım. Doğru olanın bu olduğuna ve bunun da hakları olduğuna inanıyoruz. Bu yanlıştan dönülmesi için önümüzdeki günlerde konuyu Meclis gündemine getireceğiz ve hükümet nezdinde de görüşmeler yapacağız." şeklinde konuştu.