Güvenlik İş Sendikası Genel Başkanı'ndan Kıdem Tazminatı Çıkışı

Güvenlik İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, hükümetin Yeni ekonomi programı kapsamında kıdem tazminatlarıyla ilgili yapacağını açıkladığı yeni düzenlemeye tepki gösterdi.

Güvenlik İş Sendikası Genel Başkanı'ndan Kıdem Tazminatı Çıkışı

Kıdem tazminatında 30 günden geri adım atılamayacağını, mevcut hakların korunması gerektiğini söyleyen Çağırıcı, oluşan bu tartışmalardan işçilerin çok rahatsız olduğunu söyledi.

Aydınlık gazetesine konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çağırıcı, "Biz Türk-İş’e bağlı sendikalar mevcut düzene razıyız. 30 günden geri adım atmayız. Alamayanların olduğu belirtiliyor. Bununla ilgili ne düzenleme olacaksa altına imzamızı atarız. Hak-İş daha önce fona sıcak baktığını söylüyordu. Şimdi de ‘30 günden aşağıya düşmesin, mevcut haklarımız korunsun’ diyor. Kendileri de bizim çizgimize geldi. Biz işçinin faydasına olan her şeye katkı vermeye hazırız. Fondan bu zamana kadar işçiler hep zarar gördü. İşçi kıdem tazminatının tartışılmasından rahatsız. Gündemi, kıdem tazminatıyla meşgul etmemeleri gerekiyor." ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA