GSS ve Maaş Zammı Açıklaması Geldi

SON DAKİKA HABERİ: 2020 yılı bütçesi meclise sunuldu. Bütçenin meclise sunulmasının ardından beklenen açıklamalar geldi. Yapılan açıklamada GSS primleri ve engelli-65 yaş aylıkları hakkında önemli ifadelere yer verildi.

GSS ve Maaş Zammı Açıklaması Geldi

Bütçeden maaş zammı ve  GSS hakkında karar.

2020 bütçesi hazırlandı ve TBMM 'ye sunuldu. Merkezi bütçenin Meclise sunulmasının ardından detaylar da ortaya çıkmaya başladı.  Faruk Erdem bugün kaleme aldığı yazısında , merkezi bütçeden maaşlara gelecek zammı ve diğer destekleri kaleme aldı.  Merkezi bütçe ile 2020 yılında  yaşlılara, engellilere, dar gelirli vatandaşlara daha fazla destek verilecek, Sosyal yardımlar 7.4 milyar lira artacak. 2019 yılı bütçesinde 62.1 milyar lira olan sosyal yardımlara ayrılan kaynak miktarı, 2020 bütçesinde 69.5 milyar liraya çıkarıldı.

GSS PRİMLERİ

2020 yılında da  ödeme gücü olmayan vatandaşlara sağlık hizmetleri  ücretsiz olarak  verilecek.  Bu destekler için SGK 'ya aktarılan miktar bu seneye göre arttırıldı ve 13.4 milyar lira seviyesine getirildi. . Bu sayede yoksul vatandaşların GSS primleri ödenmeye devam edilecek.

ENGELLİ VE 65 YAŞ AYLIKLARI

65 yaş üstü ve engelli aylıkları için 11.6 milyar lira ayrıldı. Geçen yıla bakıldığında artış oranı yüzde 17.18 oldu. Bu vatandaşlara bütçeden 1.7 milyar lira daha fazla para çıkacak.

KAMUBULTENİ.COM  |  ANKARA