Gram ve Çeyrek Altın Yükselişe Geçti-18 Şubat Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

Son dakika haberi: Dolar ve altın fiyatları haftaya yükselişle başladı. Geçtiğimiz hafta 222 TL seviyesinde olan gram altın 225 TL 'ye yükseldi. İşte piyasalarda son durum ve döviz kuru ile altın fiyatları.

Gram ve Çeyrek Altın Yükselişe Geçti-18 Şubat Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

Son dakika: Altın fiyatları yükselişe geçti.

18 Şubat 2019 Pazartesi günü piyasaların açılması ile altın fiyatları yükselişe geçti. Geçtiğimiz hafta 222 TL seviyesinde seyreden ve haftayı 222 TL den kapatan gram altın , 225 TL ile yeni haftaya başladı. Öte yandan döviz kurları da güne yükselişle başladı.

DÖVİZ KURLARI

Geçtiğimiz Cuma günü S&P, kritik Türkiye açıklamasını yaptı. Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu tarafından yapılan açıklamada Türkiye 'nin Durağan olan notu değiştirilmedi. 

Piyasalar kapandıktan sonra gelen bu açıklamaya döviz kurlarının ilk tepkisi bugün geldi. Piyasaların açılmasının ardından dolar kuru 5,2877 TL seviyesine çıktı. Dolar kurunun yanı sıra Euro kuru da yükselişe geçti. Piyasalardan alınan son bilgilere göre euro ise 5,9801 TL seviyesine yükseldi ve bu seviyede sabitlendi.

Doların dünyada en çok işlem gören 6 adet yerel para biriminin karşısındaki değerini gösteren dolar endeksi, yüzde 0.13 düşüşle 96.61 seviyesinde, Euro/dolar paritesi ise şu dakikalarda 1.1313 seviyelerinde bulunuyor.

10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 14.92 seviyesinde, 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 18.60 seviyesinde bulunuyor.