Gram-Çeyrek Altın ve Dolar Fiyatları Sert Düştü (27 Mart Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Son dakika haberi: Piyasalar dalgalı seyrini sürdürüyor. Edinilen son dakika bilgilerine göre altın fiyatları ile dolar kurunda sert düşüş yaşandı. İşte piyasalardan alınan son dakika bilgileri ve güncel fiyatlar.

Gram-Çeyrek Altın ve Dolar Fiyatları Sert Düştü (27 Mart Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Dolar ve altında sert düşüş.

Son günlerde dalgalı şekilde seyreden piyasalar, bu sürecini sürdürüyor. Geçtiğimiz gün sert bir şekilde yükselen dolar ile altın fiyatları, önceki günden bu yana düşüş eğilimine girdi. 5,81 TL seviyesine kadar yükselen dolar kuru, 27 Mart 2019 tarihine 5,33 TL seviyesine kadar düştü. 

Piyasaların açılması ile birlikte 5,33 TL seviyesinde sabitlenen dolar kurunun, düşüş eğilimini sürdürmesi bekleniyor.

Yabancı yatırımcının yurtdışında TL karşısında doları yükseltme hamlesi Merkez Bankası'nın swap operasyonu ile boşa çıktı. Pazar günü gerçekleşecek yerel seçimler öncesinde TL'nin değer yitirmesine oynayan yabancı yatırımcının kazanç beklentisi ise atılan adımlarla önlendi.

Dün yabancı yatırımcının TL yaratmak için borsada satış yaptığı da gözlendi. Borsa İstanbul dün bu hareketlerin etkisiyle yüzde 2'ler mertebesinde düştü. BİST 100 günü 97 bin 379 puandan kapattı.

EURO NE KADAR?

Euro kuru ise dolarla paralel olarak düşüşünü sürdürüyor.  Geçtiğimiz gün 6,57 TL seviyesini gören Euro kuru, piyasalardan alınan son bilgilere göre 6,02 TL seviyesine kadar geriledi.

ALTIN FİYATLARINDA SERT DÜŞÜŞ

Dolar ile euro ile paralel olarak altın fiyatlarında da düşüş devam ediyor. Geçtiğimiz gün 240 TL seviyesine kadar yükselen gram altın , bugün 225 TL seviyesine kadar geriledi. Çeyrek altın ise kapalı çarşıda 375 TL 'ye alınıp 384 TL 'den satışa sunuluyor.

İşte diğer altın cinslerinde son fiyatlar.

ABD ve Avrupa tarafında beklentilerin altında kalan ekonomik verilerin küresel piyasalardaki risk iştahını azaltığını belirterek, "ABD-Avrupa ve Asya borsalarında yaşanan sert satışlar, dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde düşüşlere neden olurken altının ons fiyatını olumlu yönde desteklemeye devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kamubulteni.com  |  Ankara